Farseret dyrebov

Bliver en dyrebov udbenet og farseret, vil den kunne række til 6 personer; man får en festlig og lækker lille steg, der er nem at skære ud:

1 dyrebov.

Fars hertil:

375 g hakket flæskesmåkød
2 spsk. (strøgne) mel
2 finthakkede mini-løg
salt, peber
1 tsk. stødt basilikum
¼ tsk. stødt timian
Ca. 1 dl fløde
1 æg
100 g letrøget spæk
3 spsk. hedvin.

Dyreboven udbenes, hvilket vildthandleren gerne gør for Dem. Alt til farsen røres sammen på sædvanlig vis, spredes i dyreboven, som forinden afpudses. Rulles derefter sammen og ombindes.
Den pensles over det hele med olie, drysses med lidt mel iblandet salt samt nykværnet peber og lægges i et velsmurt, ovnfast fad. Ca. 75 g koldt smør fordeles i tynde skiver ovenpå, og dyreboven brunes ved god varme.
Efter et kvarters tid hældes 3 dl piskefløde blandet med 2 dl vildtsky over. Fadet dækkes med et stykke folie (skal lægges let hen over), blusset dæmpes, og dyreboven steger ca. ¾ time.
Tages ud, skyen sies fra, hældes direkte i saucegryden, tilsættes en skefuld gelé eller to og en smule kulør. Saucen jævnes ganske let og smages til.
Spises med Bagte hvidløgskartofler samt med gelé - gerne af rønnebær - eller med Sitas salat.