ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVXYZÆØÅ

 

A

Agermåne

1 fl. vodka

En stor håndfuld aks med blomster
Hæld vodka over og lad det trække i ca. 1 uge.

Si herefter indholdet fra og hæld snapsen over på en flaske eller karaffel.
Lad indholdet hvile i 2 uger, inden den drikkes.

 

Arbejdstid / under ½ time

Sværhedsgrad / nem

Farve / lys brunlig farve

Smag / en behagelig kydret smag

Brugt til at helbrede / Øjenbetændelse, sårlægende og søvnbesvær

Produktionstidspunkt / Sommer

 
 

Appelsinsnaps (Likør)

1 fl. vodka

1 økologisk appelsin
40 kaffebønner
40 sukkerknalder
2 vaniljestænger


Lav 40 huller i appelsinen med en gaffel.
Flæk vaniljestængerne.
Kom alle ingredienser i et glas.
Hæld vodka over og lad det trække i 40 dage.
Sørg for at appelsinen er dækket af vodka hele tiden.'
Blandingen skal rystes hver dag
 

Si herefter indholdet fra og hæld snapsen over på en flaske eller karaffel.
Lad indholdet hvile i 2 uger, inden den drikkes.

 

Arbejdstid / under 1 time

Sværhedsgrad / nem

Farve / lys orange farve

Smag / en dejlig sød likøragtig smag. Kan med fordel drikkes kold

Brugt til at helbrede / 

Produktionstidspunkt / hele året   

 

Appelsinsnaps (jul)

1 fl. vodka

2 kanelstænger
15 kryddernelliker
15 hele kardemommekærner
Skrællen af en økologisk appelsin (det hvide må ikke være med)
1 spsk honning


Kom alle ingredienser i et glas.
Hæld vodka over og lad det trække i  3 - 4 dage.

Si herefter indholdet fra og hæld snapsen over på en flaske eller karaffel.
Lad indholdet hvile i 2 uger, inden den drikkes.
Kan med fordel serveres køleskabskold

 

Arbejdstid / under 1/2 time

Sværhedsgrad / nem

Farve / lys orange farve

Smag / en dejlig julesnaps med julesmag

Brugt til at helbrede / 

Produktionstidspunkt / hele året - men smager bedst til jul    


Top


B



 

Birk 

1 fl. vodka

Friske grønne birkeblade eller/og rakler.


Fyld et halvt glas op med grønne birkeblade eller rakler.
Hæld vodka over og lad det trække i ca. 14 dage.

Si herefter blade / rakler fra og hæld snapsen over på en flaske eller karaffel.
Lad indholdet hvile i 2 uger, inden den drikkes.

 

Arbejdstid / under ½ time

Sværhedsgrad / nem

Farve / lys brunlig farve

Smag / skarp dejlig stærk smag af ”fotosyntese”

Brugt til at helbrede / Tuberkulose, blære- og nyresygdomme, kolik og kløe

Produktionstidspunkt / Forår


Blåbær

1 fl. vodka

Et halvt fyldt glas med blåbær (vilde blåbær er bedst) 

 

Tilsæt en flaske vodka og sæt låg på glasset.
Lad det trække min. 1 måned - helt op til 1 år.
Si herefter bærrene fra og hæld snapsen på flaske eller karaffel.

Den må meget gerne lagre 2 - 4 uger inden den drikkes.

 

Arbejdstid / ½ time

Sværhedsgrad / nem

Farve / Smuk flot rød farve 

Smag / Dejlig frisk frugtagtig og kirsebæragtig ved lang lagring

Brugt til at helbrede / Blærebetændelse, børneorm og diarré

Produktionstidspunkt / Sommer  

 
Brombær

1 fl. vodka

Et halvt fyldt glas med brombær (vilde brombær er bedst) 

 

Tilsæt en flaske vodka og sæt låg på glasset.
Lad det trække min. 1 måned - helt op til 1 år.
Si herefter bærrene fra og hæld snapsen på flaske eller karaffel.

Den må meget gerne lagre 2 uger inden den drikkes.

 

Arbejdstid / ½ time

Sværhedsgrad / nem

Farve / Smuk flot rød farve 

Smag / Dejlig frisk frugt- og likøragtig

Brugt til at helbrede / Diarré, mave- og tramkatar og uren hud  

Produktionstidspunkt / Sommer 


Brændenælde

1 fl. vodka

Et halvt fyldt glas med brændenældeblade (du kan bruge friske eller tørret)

Hæld bladene i et glas
Tilsæt en flaske vodka og sæt låg på glasset.
Lad det trække 1 - 2 uger 
Smag evt. undervejs 
Si herefter bladene fra og hæld snapsen på flaske eller karaffel.

Den må meget gerne lagre 2 uger inden den drikkes.

 

Arbejdstid / ½ time

Sværhedsgrad / nem

Farve / Gylden farve 

Smag / Kraftig smag

Brugt til at helbrede / Fregner, næseblod, hårtab, blodrensende m.m.  

Produktionstidspunkt / Sommer  

  

  Top
 

C



 

Citron

1 fl. vodka

1 økologisk citron
150 g sukker
2 dl. vand

Skyl citronen
Skræl skrællen så tynd som muligt.
Halver citronen pg pres den ene halvdel.
Kom skræl og saften i glasset.
Tilsæt vodka og ryst glasset godt.
Stil det i køleskabet i 24 timer. 
Filtrer væsken.
Lav derefter en sukkerlage.
Kom vand og sukker i en gryde og varm op, til sukkeret smelter.
Rør rundt.
Lad lagen afkøle og kom den i snapsen.
Derefter er snapsen drikkeklar

Snapsen vinder ikke yderligere ved lagring

Arbejdstid / 
over ½ time

Sværhedsgrad / nem

Farve / Klar 

Smag / en frisk smag med lidt syrlighed

Brugt til at helbrede / Forkølelse

Produktionstidspunkt / Vinter 

  Top

 

 

D


Top

E



Enebær

1 fl. vodka

25 - 30 enebær. Stød nogle af bærrene i en morter. 
Bærrene skal være sorte - de må ikke være grønne

Hæld vodka over og lad det trække i 1 -2 uger.

Si herefter indholdet fra og hæld snapsen over på en flaske eller karaffel.
Lad indholdet hvile i 2 uger, inden den drikkes.

 

Arbejdstid / under ½ time

Sværhedsgrad / nem

Farve / Gul og bestandig farve

Smag / en behagelig kydret smag

Brugt til at helbrede / Gigt, desinficerende og vanddrivende

Produktionstidspunkt / Efterår


Enebær / Lime
1 fl. vodka

25 - 30 enebær. Stød nogle af bærrene i en morter. 
(Bærrene skal være sorte - de må ikke være grønne)
Skrællen af en lime (så lidt af det hvide fra skrællen må være med, da den indeholder bitterstoffer)

Hæld vodka over og lad det trække i 1 uge.

Si herefter indholdet fra og hæld snapsen over på en flaske eller karaffel.
Lad indholdet hvile i 2 uger, inden den drikkes.

 

Arbejdstid / under ½ time

Sværhedsgrad / nem

Farve / Svag grønlig farve

Smag / en behagelig frisk kydret smag af enebær 

Brugt til at helbrede / Gigt, desinficerende og vanddrivende

Produktionstidspunkt / Hele året, men speciel god snaps til jul 

 

Top

F



Fennikel

1 fl. vodka

1 hel fennikel

Kom fenniklen i et glas

Hæld vodka over og lad det trække i 2 - 4 uger.

Si herefter indholdet fra og hæld snapsen over på en flaske eller karaffel.
Snapsen er klar til at nydes.

 

Arbejdstid / under ½ time

Sværhedsgrad / nem

Farve / Lysegul 

Smag / Lakridsagtig - kan minde lidt om ouzo 

Brugt til at helbrede / Mæslinger, skoldkopper, styrke hjertet, hovedpione

Produktionstidspunkt / Vinter


Figen

1 fl. vodka

6 hele friske figner

2 vaniljestænger

 

De friske figner skæres i både og placeres sammen med vaniljestænger og vodka i et stort glas.

Glasset placeres i køleskab i 3 – 4 dage.

Efter endt trækketid kan du lade snapsen si gennem et kaffefilter eller et rent klæde.

Bevar evt. en af vaniljestængerne i den færdige snaps.

 

Arbejdstid / 10 minutter

Sværhedsgrad / Let

Farve / Gylden

Smag / sødlig smag

Brugt til at helbrede / diarre og forstoppelse

Produktionstidspunkt / Efterår, når friske figner kan plukkes eller købes.


Frederikshavnersnaps

1 fl. vodka

1 stk hele kardemomme
6 sorte peberkorn
6 hele kryddernelliker
1 tsk neutral honning
0,1 g safran

Bland det hele samme i et glas 

Tilsæt en flaske vodka og sæt låg på glasset.
Ryst glasset en gang i mellem
Lad det trække i 12 måneder.
Si herefter bærrene fra og hæld snapsen på flaske eller karaffel.

Den må meget gerne lagre 2 - 4 uger inden den drikkes.

 

Arbejdstid / ½ time

Sværhedsgrad / nem

Farve / Dejlig gul farve  

Smag / Dejlig smag af jul på flaske 

Brugt til at helbrede / 

Produktionstidspunkt / Vinter - dejlig julesnaps   
Top
 

G



Gederams

1 fl. vodka

Et halvt fyldt glas med Gederamsblomster


Hæld vodka over og lad det trække i ca. 2 uge.

Si herefter indholdet fra og hæld snapsen over på en flaske eller karaffel.
Lad indholdet hvile i 2 - 4 uger, inden den drikkes.

 

Arbejdstid / under ½ time

Sværhedsgrad / nem

Farve / lys brunlig farve

Smag / en kraftig, let bitter smag med en sødlig undertone

Brugt til at helbrede / Rense krop og sind samt dulme smerter og ubehag

Produktionstidspunkt / Sommer

Gran
Opskrift er på vej  


Gråbynke

1 fl. vodka

Et halvt fyldt glas med nye skud af gråbynke (kan benytte friske eller tørret) 

 

Put skuddene i et glas
Tilsæt en flaske vodka og sæt låg på glasset.
Lad det trække 1 - 2 uger, men smag undervejs.
Si herefter skuddene fra og hæld snapsen på flaske eller karaffel.

Den må meget gerne lagre 2 uger inden den drikkes.

 

Arbejdstid / ½ time

Sværhedsgrad / nem

Farve / Mørkebrun farve 

Smag / Dejlig frisk frugtagtig

Brugt til at helbrede / Dårlig fordøjelse, søvnløshed  

Produktionstidspunkt / Sommer  
 

Gul snerre (Jomfru Marias sengehalm)

1 fl. vodka

3 – 5 stængler med blomster

 

Til den kryddersnaps, skal du plukke de stængler, hvor blomsterne endnu ikke er sprunget helt ud.

Kom det hele i et glas og hæld vodka over.
Sæt låget på glasset og lad blandingen trække i 1 – 2 døgn.
Ved længere trækketid, vil der trækkes bitterstoffer ud i snapsen.

Det er en god ide og smage efter 24 timer.

Si blomster og stængler fra og hæld på flaske eller karaffel.
Den kan efter behov fortyndes, hvis man syntes smagen er for stærk.
Hvis det er muligt, så lad den hvile 6 – 12 måneder.

 

Arbejdstid / 20 minutter
Sværhedsgrad / nem
 

Farve / Bliver først grøn og skifter til brun

Smag / Dejlig blød smag                                        

Brugt til at helbrede / Sår,mod forgiftninger, skulle give en smukkere hud.

Produktionstidspunkt / Forår


 

Top

H



Hasselnød

1 fl. vodka

Et halvr fyldt glas med grønne hasselnødder

Fjern bladsvøbet fra hasselnødderne.
Knæk nødderne let med en nøddeknækker
Kom nødderne i et glas 

Hæld vodka over og lad det trække i 3 måneder med låg.

Si herefter indholdet fra og hæld snapsen over på en flaske eller karaffel.
Lad indholdet hvile i 2 uger, inden den drikkes.

 

Arbejdstid / under ½ time

Sværhedsgrad / nem

Farve / Lysergreøn i starten. Skifter til en flot gylden farvee

Smag / en nøddaagtig smag
Brugt til at helbrede / Godt for tankevirksomheden

Produktionstidspunkt / Sommer




Havtorn
1 fl. vodka

1 halvt fyldt glas med bær

Hæld vodka over og lad det trække i 1 - 2 uger.
Ryst glasset en gang imellem.
 

Si herefter indholdet fra og hæld snapsen over på en flaske eller karaffel.
Lad indholdet hvile i 2 uger, inden den drikkes.
Hvis du har tålmodighed, så prøv at lade havtornesnapsen lagre et mørkt sted 3 - 4 år, så bliver den rigtig, rigtig god.  

 

Arbejdstid / under ½ time

Sværhedsgrad / nem

Farve / dejlig svag orange farve

Smag / en lidt syrlig smag

Brugt til at helbrede / Forkølelse og træthed

Produktionstidspunkt / Efterår

Hindbær (bær)

1 fl. vodka

Et halvt fyldt glas med hindbær (helst Skovhindbær) 

 

Tilsæt en flaske vodka og sæt låg på glasset.
Lad det trække min. 1 måned - helt op til 1 år.
Si herefter bærrene fra og hæld snapsen på flaske eller karaffel.

Den må meget gerne lagre 2 - 4 uger inden den drikkes.

 

Arbejdstid / ½ time

Sværhedsgrad / nem

Farve / Smuk flot rød farve 

Smag / Dejlig frisk frugtagtig

Brugt til at helbrede / Ondt i halsen, udslæt og øjenkløe

Produktionstidspunkt / Sommer 


 

Hindbær (blomster)

1 fl. vodka

En stor håndfuld blomster og friske blade.

 

Nip blade og blomster af grenen.
Kom det hele i et glas og tilsæt en flaske vodka.
Sæt låg på og lad det hele trække 14 dage.
Si hefter blade og blomster fra og hæld snapsen på flaske.
Smagen er kraftig, så man kan med fordel fortynde 1:2.
Men smag dog først, så du rammer din smag.
Må gerne hvile 3 uger inden den drikkes.

 

Arbejdstid / ½ time

Sværhedsgrad /nem

Farve / rødlig farve

Smag / skarp og frisk smag fra bladene og blomsterne

Brugt til at helbrede / ondt i halsen, udslæt, øjenkløe samt dårligt hjerte

Produktionstidspunkt / Forår



 


Humle

1 fl. vodka

Et halvt fyldt glas med humleblomster (du kan bruge friske eller tørret) 

 

Hæld blomsterne i et glas 
Tilsæt en flaske vodka og sæt låg på glasset.
Lad det trække 1 uge 
Si herefter blomsterne fra og hæld snapsen på flaske eller karaffel.

Den må meget gerne lagre 2 - 4 uger inden den drikkes.

 

Arbejdstid / ½ time

Sværhedsgrad / nem

Farve / Smuk gylden farve 

Smag / Dejlig øl / humle smag

Brugt til at helbrede / Søvnløshed, rynker (bruges i antirynkecreme)   

Produktionstidspunkt / Sommer    



Hvidtjørn (blomster)

1 fl. vodka

En stor håndfuld hvide blomster

 

Klip de hvid blomster af og skyl dem let.
Fyld et glas halvt op med blomster.
Tilsæt en flaske vodka og sæt låg på.
Lad det trække en uge.
Si herefter blomsterne fra og hæld snapsen på flaske eller karaffel.

Den må meget gerne hvile 2 uger inden den drikkes.

 

Arbejdstid / ½ time

Sværhedsgrad / nem

Farve / varm brunlig 

Smag / Nøddeagtig smag

Brugt til at helbrede / forkalkning og som beroligelse mod nerver

Produktionstidspunkt / Forår



Hvidtjørn (bær)

1 fl. vodka

Et halvt fyldt glas med hvidtjørnebær
  

Skyl bærrene opg kom dem i et glas
Tilsæt en flaske vodka og sæt låg på.
Lad det trække 1 - 2 måneder
Si herefter blomsterne fra og hæld snapsen på flaske eller karaffel.

Den må meget gerne hvile 2 uger inden den drikkes.

 

Arbejdstid / ½ time

Sværhedsgrad / nem

Farve / Lys rød farve 

Smag / Mild og rund smag (ikke så stærk som lavet på blomster)

Brugt til at helbrede / forkalkning og som beroligelse mod nerver

Produktionstidspunkt / Efterår


Hyben

1 fl. vodka

Et halvt fyldt glas med hybenroser 

Hæld vodka over og lad det trække i 4 - 5 dage

Si herefter indholdet fra og hæld snapsen over på en flaske eller karaffel.
Lad indholdet hvile i 2 - 4 uger, inden den drikkes.

 

Arbejdstid / under ½ time

Sværhedsgrad / nem

Farve / lys brunlig farve

Smag / en behagelig kraftig smag af sommer og varme 

Brugt til at helbrede /  beroligende, antidepressivt, hovedpine

Produktionstidspunkt / Sommer    


Hyld

1 fl. vodka

4 - 6 store blomsterskærme


Nip eller klip ribberne af, og kom de små blomster i et glas. 
Tilsæt en flaske vodka og sæt låg på.
Lad det trække i mindst 2 døgn.
Si herefter blomsterne fra og hæld snapsen på flaske eller karaffel.

Den må meget gerne hvile 2 uger inden den drikkes.

 

Arbejdstid / ½ time

Sværhedsgrad / nem

Farve / først stærk gul, senere en anelse grøn 

Smag / Blid og honningagtig smag

Brugt til at helbrede / forkøelse, hoste, influenza samt sveddrivende 

Produktionstidspunkt / Sommer   

Top

 

I



Ingefær

1 fl. vodka

En hel ingefær 

 
Skær ingefærden i mindre stykker og put den i et glas

Tilsæt en flaske vodka og sæt låg på glasset.
Lad det trække 1 - 2 uge, men smag undervejs.
Si herefter væsken, og hæld snapsen på flaske eller karaffel.

Den må meget gerne lagre 2 - 4 uger inden den drikkes.

Er snapsen blvet for kraftig kan den fortyndes med ren vodka.
 

Arbejdstid / ½ time

Sværhedsgrad / nem

Farve / Smuk flysebrun farve 

Smag / Dejlig frisk og kraftig smag af ingefær.

Brugt til at helbrede / Kvalme, gigt, mavestyrekende, mod tarmluft, hoste  

Produktionstidspunkt / Sommer 

 Top
 

J



Jordbær  

1 fl. vodka

Et halvt fyldt glas med jordbær (helst Skovjordbær) 

 

Tilsæt en flaske vodka og sæt låg på glasset.
Lad det trække min. 1 måned - helt op til 1 år.
Si herefter bærrene fra og hæld snapsen på flaske eller karaffel.

Den må meget gerne lagre 2 - 4 uger inden den drikkes.

 

Arbejdstid / ½ time

Sværhedsgrad / nem

Farve / Smuk flot rød farve 

Smag / Dejlig frisk frugtagtig

Brugt til at helbrede / Gigt, hæmorider, gulsot, diarré og leverbetændelse

Produktionstidspunkt / Sommer 


Julesnapseopskrifter:


Backebâr julesnaps

1 fl. vodka

3 kanelstænger a 6 – 7 cm

8 nelliker

En spiseskefuld rosiner

 

I en morter støder man kanelen og nellikerne.
Hæld det hele i et glas sammen med rosinerne og vodkaen.

Lad det hele stå og trække i 7 - 8 dage, hvorefter man tilsætter 1 - 1½ dl brandy.

Tilsæt en teskefuld vaniljesukker (med ægte vanilje) og lad det stå og trække 1 - 2 måneder (husk julen varer helt til påske!).
Efter svensk tradition skal den smages til den 23. december om aftenen, og den bør drikkes til juleøllet og den nylavede skinke.



Dansk Julesnaps

Denne kryddersnaps er lavet på nogle af de krydderier, som vi kender fra julen.
En del af disse krydderier består af de samme ingredienser, der også bliver brugt til brunkager, pebernødder og gløgg.

Det er kraftige krydderier, og allerede efter et par timer smager snapsen af jul.
Men den skal have lov til at stå lidt længere for at blive rigtig god.
Når man har lavet udtrækket, kan der laves endnu et udtræk.
Lad det trække et år, og du vil have en kryddersnaps, der er klar til næste jul.

 

1 stang kanel

8 stk. kardemomme

15 nelliker

12 peberkorn

1 tynd skive ingefær

6 allehåndebær

½ flækket vaniljestang

½ muskatnød

1 dl rosiner

1 dl mandler

½ dl hakket appelsinskræl (økologisk)

1 flaske vodka

 

Kom ingredienserne i et glas sammen med vodkaen, sæt låg på og lad snapsen trække i ca. 10 – 12 måneder.
Filtrer snapsen igennem et kaffefilter eller en si.
Smagen er meget kraftig, så man kan efter smagsbehov fortynde essensen - indtil man rammer en smag, man kan lide.



Svensk Julesnaps

Traditionen siger, at denne snaps skal prøvesmages dagen før juleaften, når svenskerne traditionelt spiser skinke.


Man skal anvende følgende:

1 fl. Vodka

1 kanelstang

18 kryddernelliker

1 vaniljestang

2 teskefulde rosiner

3 spiseskefulde Eau-de-Vie

Gem 2 dl vodka

 

I den resterende vodka tilsætter man kanelstang og kryddernelliker. Vaniljestangen skæres i mindre stykker og tilsættes, og til sidst tilsættes rosiner og Eau-de-Vie.
Lad det stå i 2 dage, men husk at ryste blandingen en gang i mellem.
Filtrer snapsen igennem et kaffefilter eller en si og tilsæt de sidste 2 dl vodka.


Top


 

K



Kamille

1 fl. vodka

Et halvt fyldt glas med Kamilleblomster 

Put blomsterne i et glas 

Tilsæt en flaske vodka og sæt låg på glasset.
Lad det trække 1 - 2 uger 
Si herefter blomsterne fra og hæld snapsen på flaske eller karaffel.

Den må meget gerne lagre 2 - 4 uger inden den drikkes.

 

Arbejdstid / ½ time

Sværhedsgrad / nem

Farve / Smuk flot rød farve 

Smag / Dejlig frisk fsmag af Kamille

Brugt til at helbrede / Forkølelse, øjenbetændelse, menstruationssmerter mm 

Produktionstidspunkt / Sommer 

Kirsebær

1 fl. vodka

Et halvt fyldt glas med kirsebær 

 

Tilsæt en flaske vodka og sæt låg på glasset.
Lad det trække min. 6 - 12 måneder.
Si herefter bærrene fra og hæld snapsen på flaske eller karaffel.

Den må meget gerne lagre 6 måneder inden den drikkes.

 

Arbejdstid / ½ time

Sværhedsgrad / nem

Farve / Smuk flot rød farve 

Smag / Dejlig frisk frugtagtig

Brugt til at helbrede / Vanddrivende, dårlig mave, gigt og blodsygdomme 

Produktionstidspunkt / Sommer    
Top

 

L



Lakridsrod

1 fl. vodka

2 lakridsrødder

Knæk rødderne i mindre stykker og kom i et glas

Hæld vodka over og lad det trække i max 1 uge.

Si herefter indholdet fra og hæld snapsen over på en flaske eller karaffel.
Lad indholdet hvile i 2 - 3uger, inden den drikkes.

 

Arbejdstid / under ½ time

Sværhedsgrad / nem

Farve / Gylden 

Smag / en behagelig lakridssmag

Brugt til at helbrede / Hoste

Produktionstidspunkt / Vinter


Lyng

1 fl. vodka

1 cl. blomster 

 

Kom blomsterne i et glas.
Tilsæt en flaske vodka og sæt låg på glasset.
Lad det trække 3 - 6 døgn.
Filtrer blandingen og hæld snapsen på flaske eller karaffel.

Den må meget gerne lagre i 1 måned inden den drikkes.

 

Arbejdstid / ½ time

Sværhedsgrad / nem

Farve / Smuk flot rødbrun farve 

Smag / En fin og pikant smag

Brugt til at helbrede / Blæresten, søvnløshed og stofskifteforstyrelser

Produktionstidspunkt / Sommer    

Top
 

M



Malurt

1 fl. vodka

En stængel malurt - uden rodn (Strandmalurt er bedst)  

 

Tilsæt stænglen en flaske vodka og sæt låg på flasken.
Lad det trække 1 - 2 døgn.
Si herefter stænglen og hæld snapsen på flaske eller karaffel.

Den må meget gerne lagre 2 - 4 uger inden den drikkes.

 

Arbejdstid / ½ time

Sværhedsgrad / nem

Farve / Får en grøngullig farve, der siden skifter til gylden 

Smag / Dejlig besk - hvorefter den bliver mere rund ved lang lagring

Brugt til at helbrede / Mod utøj, stimulere fordøjelsen og modvirke depression

Produktionstidspunkt / Sommer  

 

Malus (Paradisæbler) 

1 fl. vodka

1 halvt fyldt glas med Paradisæbler

Hæld vodka over og lad det trække i 6 - 7 måneder.
Ryst glasset en gang imellem.
 

Si herefter indholdet fra og hæld snapsen over på en flaske eller karaffel.
Lad indholdet hvile i 1 - 2 måneder, inden den drikkes.
 

Arbejdstid / under ½ time

Sværhedsgrad / nem

Farve / dejlig svag orange farve

Smag / en frugtagtig smag

Brugt til at helbrede / Et æble om dagen holder lægen borte

Produktionstidspunkt / Efterår   

 

Marehalm

1 fl. vodka

4-6 strå af Marehalm

 

Kom stråene i et glas med sæt låget på.

Lad det række i 6 – 8 måneder.

Lav dog en prøvesmagning efter 6 måneder.

Den kan drikkes med det samme, men lad den lagre ca. 2 uger.

 

Arbejdstid / 10 minutter

Sværhedsgrad / nem

Farve / starter med at være lysegrøn og bliver senere gylden

Smag / Fantastik smag af ”strand og vand”
Brevet brugt til at helbrede               

Produktionstidspunkt / Forår



Mosebølle

1 fl. vodka

Et halvt fyldt glas med bær 

 

Tilsæt en flaske vodka og sæt låg på glasset.
Lad det trække helt op til 1 år - gerne længere.
Si herefter bærrene fra og hæld snapsen på flaske eller karaffel.

Den må meget gerne lagre 2 - 4 uger inden den drikkes.

 

Arbejdstid / ½ time

Sværhedsgrad / nem

Farve / Smuk flot rød farve 

Smag / Dejlig frisk frugt- og likøragtig

Brugt til at helbrede / Mavekatar hos børn

Produktionstidspunkt / Sommer     

Multebær

1 fl. vodka

250 g multebær (hedder på svensk hjortron) 

Skyl bærrene og lad dem tørre.
Hvis bærrene er frosne, så skal de tøs op.
Kom bærrene i et glas

Hæld vodka over og lad det trække i 3 - 6 måneder /gerne længere).

Si herefter indholdet fra og hæld snapsen over på en flaske eller karaffel.
Lad indholdet hvile i 1 måned, inden den drikkes.

 

Arbejdstid / under ½ time

Sværhedsgrad / nem

Farve / Gylden orange farve

Smag / en behagelig frisk og frugtagtig smag af sommer 

Brugt til at helbrede / Gigt og skørbug

Produktionstidspunkt / Efterår


Mynte

1 fl. vodka

1 – 3 stilke mynte med blade.

 

Skyl mynten let og lad det dryppe af.
Kom det hele i et glas, tilsæt vodka og sæt låg på.

Skal trække 8 dage.

Hvis der trækkes længere bliver smagen meget kraftig og kan derfor bruges som essens.

Tag mynten op, og snapsen er drikkeklar.

 

Arbejdstid / 10 minutter

Sværhedsgrad / nem

Farve / lysegrøn

Smag / pebermynte

Brugt til at helbrede / fordøjelse, appetitløshed, styrkende samt hovedpine

Produktionstidspunkt / Forår

 


Mælkebøtte

1 fl. vodka

Kronblade af ca. 60 blomster

 

Pil de gule kronblade af blomsterne og kom det i et glas.

Der må ikke være noget det grønne med, da det afgiver bitterstoffer.

Lad blandingen trække 1 – 2 uger – gerne et sted med meget lys.
Si blomsterne fra og hæld snapsen på flaske eller karaffel.
Hvis smagen er for kraftig, så kan den sagtens fortyndes.
Skal lagre i 3 uger.

 

Arbejdstid / ½ time

Sværhedsgrad / nem

Farve / brungylden

Smag / let syrlig, men bliver med tiden mere rund og mild.

Brugt til at helbrede / styrke maven samt vanddrivende

Produktionstidspunkt / Forår


 

Top

N

 


Top

O


 Top

P



Pepparkaksnaps (svensk)

1 fl. vodka

1 spisekse neutral honning
1 stk. pommeranskal
8 kardemommekærner
1 stk tørret hel ingefær

Hæld vodka over og lad det trække i 2 dage.

Si herefter indholdet fra og hæld snapsen over på en flaske eller karaffel.
Lad indholdet hvile i 2 uger, inden den drikkes.

 

Arbejdstid / under ½ time

Sværhedsgrad / nem

Farve / Svag gylden farve

Smag / en behagelig kydret smag

Brugt til at helbrede / 

Produktionstidspunkt / Hele året, men bedst til jul.




Peberrod

1 fl. vodka

5 - 6 terninger af frisk peberrrod (ca. 2 x 2 cm)
6 blåsorte enebær (de knuses let med hånden)
Skrællen af en økologisk citron (så lidt af de hvide fra skrællen må være med)
Skrællen af en økologisk appelsin (så lidt af de hvide fra skrællen må være med)
Nogle friske blade fra en citronmellise
 
Det helles hældes i et glas 

Hæld vodka over og lad det trække i 4 dage.

Si herefter indholdet fra og hæld snapsen over på en flaske eller karaffel.
Lad indholdet hvile i 2 uger, inden den drikkes.

 

Arbejdstid / under ½ time

Sværhedsgrad / nem

Farve / 

Smag / en behagelig kydret smag med en behagelig svag peberrodsmag 

Brugt til at helbrede / 

Produktionstidspunkt / Hele året, med speciel god omkring juletid

Pil

1 fl. vodka

Nye tynde kviste og blade

 

Skær pilekvistene i passende stykker, ca. 10-15 cm.

Lad bladene sidde på.

Kom kviste og blade i et stort glas.

Tilsæt en flaske vodka.

Lad det trække i min. 3 måneder.

Si herefter kviste og blade fra.

 

Arbejdstid / 30 minutter

Sværhedsgrad / nem

Farve / starter med at blive lysegrøn og skifter herefter til en gylden farve

Smag / Dejlig ”varm” og kraftig smag

Brugt til at helbrede / smerter, nedsætte feber, infektioner og opkvikkende

Produktionstidspunkt / Forår


Porse (blade)

1 fl. vodka

En stor håndfuld friske lysegrønne blade.

 

Fyld et glas med porseblade.
Tilsæt vodka og sæt låg på.
Efter en trækketid på 1 uge skal bladene sies fra.
Hæld det færdige resultat på flaske eller karaffel.
Skal stå 2 – 3 uger før den er drikkeklar.

Hvis smagen er for kraftig, så kan den fortyndes med vodka.

Hvis man lader bladene trække 2 – 3 år, så vil man få en kraftig essens.
Den kan evt. fortyndes, så man kan få 8 – 10 flasker Porsesnapse.

 

Arbejdstid / ½ time

Sværhedsgrad / nem

Farve / grøn i starten, og ender med at blive en varm brun farve

Smag / Du er ikke i tvivl – det er Porse
Brevet brugt til at helbrede / sår, hudlidelser, skaldethed, styrke maven        

Produktionstidspunkt / Forår


 

Prikbladet Perikon

1 fl. vodka

Ca. 2 1/2 cl blomsterknopper

 

Fyld et glas med blomsterne.
Tilsæt en flaske vodka og sæt låg på glasset.
Lad det trække 2 - 3 uger.
Si herefter blomsterne fra og hæld snapsen på flaske eller karaffel.

Den må meget gerne lagre 2 - 4 uger inden den drikkes.

 

Arbejdstid / ½ time

Sværhedsgrad / nem

Farve / Smuk rubinrød herefter mere rødbrun 

Smag / Lidt bitteragtig og skarp smag

Brugt til at helbrede / Tungsind og forkøelser

Produktionstidspunkt / Sommer 

 

Top

 

Q


Top

 

 R



Rabarberrod

1 fl. vodka

1 stk tørret rabarberrod 

Kom rabarberroden i et glas

Hæld vodka over og lad det trække i 2 måneder. 

Si herefter indholdet fra og hæld snapsen over på en flaske eller karaffel.
Denne essens skal fortyndes 1:7
Lad indholdet hvile i 2 uger, inden den drikkes.

 

Arbejdstid / under ½ time

Sværhedsgrad / nem

Farve / Gyldenbrun

Smag / en let røget smag med et strejf af lakrids

Brugt til at helbrede / Forstoppelse

Produktionstidspunkt / Vinter

Rejnfan
1 fl. vodka
En kæmpe håndfuld gule blomsterknopper

Klip de gule blomster af og skyl dem let.
Lad dem evt. tørre på en avis.

Fyld blomsterne på et glas og tilsæt vodka.
Sæt herefter låg på og lad det trække i max. 24 timer.
Smag undervejs, da der kan komme bitterstoffer i snapsen.
Si blomsterne fra og hæld det på flaske eller karaffel.

Lad det hvile i 1 – 2 måneder.
Gerne længere hvis man har tålmodighed.

 

Arbejdstid / ½ time

Sværhedsgrad / nem

Farve / grøngullig som skifter til brun

Smag / Kan være lidt bitter i smagen                                            

Brugt til at helbrede / orm, tandpine, podagra og hæmorider         

Produktionstidspunkt / Forår


 

Revling

1 fl. vodka

Halvt fyldt glas med bær

 

Tilsæt en flaske vodka og sæt låg på glasset.
Lad det trække 2 - 3 måneder - gerne 1 år.
Si herefter bærrene fra og hæld snapsen på flaske eller karaffel.

Den må meget gerne lagre 2 - 4 uger inden den drikkes.

 

Arbejdstid / ½ time

Sværhedsgrad / nem

Farve / Smuk rødbrun  

Smag / frugtagtig

Brugt til at helbrede / Mæslinger

Produktionstidspunkt / Sommer 

Ribs

1 fl. vodka

Et halvt fyldt glas med ribs 

 

Tilsæt en flaske vodka og sæt låg på glasset.
Lad det trække min. 1 måned - helt op til 1 år.
Si herefter bærrene fra og hæld snapsen på flaske eller karaffel.

Den må meget gerne lagre i 3 måneder inden den drikkes.
Hvis snapsen er for sur, kan snapsen sødes
 

 

Arbejdstid / ½ time

Sværhedsgrad / nem

Farve / Smuk flot rød farve 

Smag / Dejlig frisk fidt syrlig smagr

Brugt til at helbrede / Drøj fordøjelse sammt appetitløshed 

Produktionstidspunkt / Sommer 


Røllike

1 fl. vodka

Ca. 10 - 12 skærme

 

Fyld et glas med blomsterne.
Tilsæt en flaske vodka og sæt låg på glasset.
Lad det trække 2 - 3 døgn.
Si herefter blomsterne fra og hæld snapsen på flaske eller karaffel.

Den må meget gerne lagre 2 uger inden den drikkes.

 

Arbejdstid / ½ time

Sværhedsgrad / nem

Farve / Svag brunlig farve. Senere brunlig med rødligt skær 

Smag / Lidt bitteragtig og skarp smag  

Brugt til at helbrede / mave og skaldethed 

Produktionstidspunkt / Sommer  


Røn

1 fl. vodka

Et halvt fyldt glas med rønnebær, som skal have fået frost

Pil rønnebærrene af klaserne.
Skyld dem godt.
Kom dem i et glas.

Hæld vodka over og lad det trække i 1 måned.

Si herefter indholdet fra og hæld snapsen over på en flaske eller karaffel.
Lad indholdet hvile i 2 - 3 måneder, inden den drikkes.

 

Arbejdstid / under ½ time

Sværhedsgrad / nem

Farve / Svag rødlig farve

Smag / en behagelig kydret sødlig smag

Brugt til at helbrede / Gigt, hæshed, lungesygdomme og forstoppelse

Produktionstidspunkt / Efterår

 

Top

S



Safran

1 fl. vodka

Skrællen af en citron (det hvide fra skrællen må ikke være med) 
Skrællen af en appelsin (det hvide fra skræøllen må ikke være med)
1 g Safran (verdens dyreste krydderi)   

Hæld det hele sammen i et glas / flaske.

Hæld vodka over og lad det trække i 12 - 24 timer

Si herefter indholdet fra og hæld snapsen over på en flaske eller karaffel.
Lad indholdet hvile i 2 uger, inden den drikkes.

 

Arbejdstid / under ½ time

Sværhedsgrad / nem

Farve / Gul / orange farve

Smag / en behagelig kydret citrussmag med duft af safran

Brugt til at helbrede / 

Produktionstidspunkt / Efterår, men fantastisk til julebordet 






Skovfyr (hanrakler)

1 fl. vodka
Et halvt glas rakler

 

Tag raklerne og put dem i et glas.

Tilsæt vodka og sæt låg på.

Trækketid er 1 uge.

Si raklerne fra og hæld snapsen på flaske eller karaffel.

Det skal lagre i 2 – 34 uger.

 

Arbejdstid / ½ time

Sværhedsgrad / nem

Farve /                                                     

Smag / Kan have en let smag af harpiks men ikke en grim smag.

Brugt til at helbrede / hoste, ru hals, skørbug, gigt, syfilis, tuberkulose 

Produktionstidspunkt / Forår


 

Skovmærke

1 fl. vodka

20 planter

 

Laves på hele planten (dog undtagen roden)

Skal plukkes inden den blomstrer.

Skær planterne i mindre stykker (10 cm).

Kom det hele i et glas og tilsæt vodka.
Sæt låg på og lad det hele trække i ca. 2 døgn.
Si planterne fra og hæld snapsen på flaske eller karaffel.
Snapsen skal hvile i 14 dage

 

Arbejdstid / ½ time

Sværhedsgrad / nem

Farve / Forårsgrøn                

Smag / Smagen kan let blive meget stærk og skarp

Brugt til at helbrede / vanddrivende, kredsløbet, krampe, søvnløshed            

Produktionstidspunkt / Forår

 
Slåen

1 fl. vodka

1 halvt fyldt glas med slåenbær
Husk at Slåenbær skal have frost inden de benyttes til snaps

Hæld vodka over og lad det trække i 1 - 2 uger.
Smag undervejs

Si herefter indholdet fra og hæld snapsen over på en flaske eller karaffel.
Lad indholdet hvile i 2 måneder, inden den drikkes.

 

Arbejdstid / under ½ time

Sværhedsgrad / nem

Farve / dejlig flot rød farve

Smag / en lidt mandelagtig smag

Brugt til at helbrede / Uren hud, halsbetændelse, tarm- og blærelidelse 

Produktionstidspunkt / Efterår

Spansk Kørvel

1 fl. vodka
Et halvt fyldt glas med frø 

Hak frøkapslerne groft - tilsæt en flaske vodka og sæt låg på glasset.
Lad det trække 14 dage.
Filtrer herefter snapsen og hæld snapsen på flaske eller karaffel.

Den må meget gerne hvile i 2 uger inden den drikkes.

 

Arbejdstid / ½ time

Sværhedsgrad / nem

Farve / Smuk lysebrun farve 

Smag / Dejlig frisk lakridsagtig 

Brugt til at helbrede / Forkøelse, luft i maven, gigt, mæslinger og skoldkopper

Produktionstidspunkt / Sommer 



Stikkelsbær

1 fl. vodka

Et halvt fyldt glas med stikkelsbær 

 

Tilsæt en flaske vodka og sæt låg på glasset.
Lad det trække i 2 måneder.
Si herefter bærrene fra og hæld snapsen på flaske eller karaffel.

Den må meget gerne lagre 2 - 4 uger inden den drikkes.

 

Arbejdstid / ½ time

Sværhedsgrad / nem

Farve / Strågul (gulebær eller blegrød (røde bær) 

Smag / Dejlig frisk likøragtig 

Brugt til at helbrede / Forstoppelse og til afhjælpning af appetiløshed

Produktionstidspunkt / Sommer  

 

Top

 
  

T





Tormentil

1 fl. vodka

1 tormentilrod

Snapsen laves på roden. Den bedste smag fåes på rødder fra efteråret.
Skyl roden godt, så alt jord m.m. fjernes.
Lad roden tørre, og skær den herefter i mindre stykker.
Kom det hele i et glas  

Hæld vodka over og lad det trække i 1 måned eller mere.
Si herefter indholdet fra og hæld snapsen over på en flaske eller karaffel.
Lad indholdet hvile i 2 - 4 uger, inden den drikkes.


Arbejdstid / under ½ time

Sværhedsgrad / nem

Farve / dejlig dybrød farve

Smag / en særpræget og skarp saglidt syrlig smag

Brugt til at helbrede / tandpine, smerter i underlivet, mod indre blødninger  

Produktionstidspunkt / Efterår

Tranebær

1 fl. vodka

Et halvt fyldt glas med tranebær (skal have haft frost) 

 

Skyl bærrene, og frys dem evt. et par dage
Kom herefter bærrene i et glas (skal være optøet)
Tilsæt en flaske vodka og sæt låg på glasset.
Lad det trække i mindst 3 måneder.
Si herefter bærrene fra og hæld snapsen på flaske eller karaffel.

Den må meget gerne lagre 2 - 4 uger inden den drikkes.

 

Arbejdstid / ½ time

Sværhedsgrad / nem

Farve / Flot rød fave 

Smag / Dejlig rund smag 

Brugt til at helbrede / Skørbug, forkølelse og blærebetændelse

Produktionstidspunkt / Efterår  

 

Top

U


 Top

V



Valnød

1 fl. vodka

Et halvt fyldt glas med grønne valnødder.
Valnødderne skal plukkes i de 2 første uger af august måned

 

Tilsæt en flaske vodka og sæt låg på glasset.
Lad det trække i 4 måneder.
Ryst glasset undervejs, så der kommer ilt i processen.
Si herefter valnødderne fra og hæld snapsen på flaske eller karaffel.
Denne snaps er essens (farven vil være kulsort), som skal fortyndes 1:10, når den drikbare snaps skal laves. Denne snaps må meget gerne lagre 2 - 4 uger inden den drikkes.

 

Arbejdstid / ½ time

Sværhedsgrad / nem

Farve / Flot mahonibrunl farve 

Smag / Vil være på højde med de bedste mærker indenfor cognac

Brugt til at helbrede / Hudsygdomme samt mave- og tarminfektioner

Produktionstidspunkt / Sommer 



 
Top

 

X


 Top

Y

 


Top

Z

 


Top

Æ



Æblesnaps (Charlottes opskrift)

1 fl. vodka

3 coxorange æbler
2 kanelstænger
7 nelliker
4 stjerneanis

Æblerne skæres ud i små både. (fjern blomst og stilk)
Det hele hældes i et stort glas.

Hæld vodka over og lad det trække i 10 dage.

Si herefter indholdet fra og hæld snapsen over på en flaske eller karaffel.
Lad indholdet hvile i 2 uger, inden den drikkes.

 

Arbejdstid / under ½ time

Sværhedsgrad / nem

Farve / Gylden farve

Smag / en behagelig kydret smag af æbler og julekrydderier 

Brugt til at helbrede / 

Produktionstidspunkt / Hele året  


 

Top


 

Ø

 


Top

Å