Fakta om Hyben:
Hyben er de orange, højrøde, brune eller sorte frugter fra en af ca. 10 arter af vilde roser, hvoraf langt den almindeligste nu er den indførte Rynket Rose (Rosa rugosa). Frugterne fra alle roser består af blødt frugtkød, der omgiver hårde, hvide frø. Frugterne indeholder store mængder C-vitamin, A-vitamin og kalcium, men det er først og fremmest hyben fra Rynket Rose eller "hybenrose", der anvendes til syltning og fremstilling af gele, saft, suppe og te.
Hybens medicinske betydning:
I de senere år har pulveriserede, tørrede hyben fra Hunde-Rose fundet anvendelse i naturmedicinen, hvor produktet anses for at afhjælpe eller i hvert fald gavne gigtsmerter.

Sådan kan Hybensnaps fremstilles:
1.
Hele modne Hyben lægges i glas og dækkes med Vodka eller Brøndums Snaps Trækker i 1 mdr. og filtreres
Evt. sødes
Kilde: Annie Birch
2.
Hybenvodka
Fyld 2/3 af et patentglas med Hyben, dæk bærrene med Vodka
Lad blandingen trække i mindst 6 uger, før du filtrerer den
Nu har du en essens du kan bruge som basis for Hybenvodka
Du skal regne med at bruge 2-3 snapseglas Hybenessens
til en flaske Hybenvodka
Kilde: Alt-Om-Hyben
3.
Hybensnaps

Fjern eventuelt frøene fra bærrene, inden du lægger dem i et glas
Overhæld med Brøndum Snaps - Klar, til bærrene er dækket
Lad essensen trække i ca. 1 måned
Filtrér essensen og fortynd den med Brøndum Snaps - Klar
Læg mærke til, at Hybensnaps og Hybenvodka er nogle af de få anvendelser
med Hyben, hvor det ikke er nødvendigt at fjerne frø