Fakta
om Hyben: Hyben er de orange, højrøde, brune eller sorte frugter fra en af ca. 10 arter af vilde roser, hvoraf langt den almindeligste nu er den indførte Rynket Rose (Rosa rugosa). Frugterne fra alle roser består af blødt frugtkød, der omgiver hårde, hvide frø. Frugterne indeholder store mængder C-vitamin, A-vitamin og kalcium, men det er først og fremmest hyben fra Rynket Rose eller "hybenrose", der anvendes til syltning og fremstilling af gele, saft, suppe og te. Hybens medicinske betydning: I de senere år har pulveriserede, tørrede hyben fra Hunde-Rose fundet anvendelse i naturmedicinen, hvor produktet anses for at afhjælpe eller i hvert fald gavne gigtsmerter. |
Sådan kan Hybensnaps fremstilles: |
1. Hele modne Hyben lægges i glas og dækkes med Vodka eller Brøndums Snaps Trækker i 1 mdr. og filtreres Evt. sødes Kilde: Annie Birch 2.
Hybenvodka Fyld 2/3 af et patentglas med Hyben, dæk bærrene med Vodka Lad blandingen trække i mindst 6 uger, før du filtrerer den Nu har du en essens du kan bruge som basis for Hybenvodka Du skal regne med at bruge 2-3 snapseglas Hybenessens til en flaske Hybenvodka Kilde: Alt-Om-Hyben 3. Hybensnaps Fjern eventuelt frøene fra bærrene, inden du lægger dem i et glas Overhæld med Brøndum Snaps - Klar, til bærrene er dækket Lad essensen trække i ca. 1 måned Filtrér essensen og fortynd den med Brøndum Snaps - Klar Læg mærke til, at Hybensnaps og Hybenvodka er nogle af de få anvendelser med Hyben, hvor det ikke er nødvendigt at fjerne frø |