sylte

1 Svinehoved
1 kg Kalvebov eller svinebov
Vand
Salt
3-4 laurbærblade
3-4 hele nelliker
1 tsk. peber
1/4 tsk. allehånde
2 tsk. salt

Svinehovedet skylles og børstes med tørt salt. Øjne, øre og næsegange fjernes.
Hovedet lægges i saltvand natten over, hvorefter det igen børstes og skylles i flere hold vand.
Hovedet sættes over i rigeligt, koldt vand, tilsat salt og laurbærblade.
Når hovedet har kogt ca. 1 time, tilsættes boven.
Man kan vælge kalvebov, hvis man ikke ønsker sylten for fed.
Suppen skummes omhyggeligt, hver gang den koger op, og kødet koger i alt ca. 3 timer,
til det løsner sig fra benene.
Kødet tages op og pilles fra benene i passende stykker, der lægges i en skål skiftevis
fedt og magert og lagvis drysset med de blandede krydderier. Når skålen er fuld, fyldes den op med suppe.
Man lægger en tallerken i passende størrelse foroven og herpå et let pres, som holder kødet under suppen.
Når sylten er kold, vendes den ud af skålen. Sylten skæres i skiver og spises med stuvede kartofler eller rugbrød,
syltede rødbeder og sennep. Sylte kan opbevares ca. 14 dage i en lage af halvt eddike og vand.