Blomkålssuppe

1 blomkål
3 stk. kartofler
1 løg eller  porre
15 gr. smør
8 dl. hønsebouillon
2 dl. mælk
2 stk. æggeblommer
½ revet muskatnød
evt. revet citronskal
nippede kløverblad
salt & peber

Personer  4

fremgangsmåde

Del ca. 1/4 blomkålen i små buketter og blancher dem kort i letsaltet vand.
Skær løget i strimler og skær kartofler og resten af kålen inkl.
stok og de lyseste af dækbladene i grove stykker. Varm løgene op med
smørret i en gryde, til løgene er klare. Tilsæt kål og kartofler og sauter et par min.
Tilsæt bouillon og kog det helt mørt underlåg. ca. ½ time. Blend suppen
helt glat i en bleder. Hæld den tilbage i gryden.kom mælk og de blancherede
blomkålsbuketter i suppen. Pisk æggeblommerne med lidt af den varmesuppe
og rør dem i suppen. Den må ikke koge smag til med salt og peber og muskatnød.


Tilbehør:

Server suppen med nippede kørvelblade og brødcroutoner eller ristet brød.