Gammeldags oksesteg med glaseret løg og svampe

19-04-05: 20:50

Ingredienser:
 (4 personer)

 1 1/2 kg culottesteg,
 2 l bouillon,
 1,5 kg aspargeskartofler,
 50 g mel,
 5 g smør,
 1/2 kg sukker,
 1/2 kg perleløg,
 1/2 kg champignon,
 4 forårsløg,
 4 gulerødder

Fremgangsmåde:

Stegen:
Culottestegen brunes af ved høj varme og koges derefter i cirka to timer i bouillonen.
Derefter steges den i 20 minutter i ovnen ved 200 grader.
Stegen skal hvile i 10 minutter under stanniol, og så er stegen klar til servering.

Glaseret løg og champignon:
Sukker smeltes, og smør tilsættes, når sukkeret er karmeliseret,
tilsættes løg og champignon.

Husk at røre rundt under hele proces­sen - cirka 15 minutter.

Sovs:
En melbolle tilsættes noget bouillon fra stegen, og den koges ned
til en tyk konsistens og smages til med salt og peber.