Sydhavskylling


Tilberedningstid:
1½ time, heraf 35 min i ovnen
Ovntemperatur:
200° på nederste rille

til 8 personer:
• 2 kyllinger af i kg
• 3 spsk. mel
• 2tsk salt
.1 spsk. karry
• smør el. margarine
• 1 rødt æble eller 1 dåse ananas-terninger

Karrysovs:
• i stort løg
• 10 skiver bacon
• 1-2 spsk. karry
• 2 spsk. mel
• 1 stort syrligt æble
• 2 spsk. tomatpuré
• 3 dl bouillon
• 1 dåse ananas i terninger, 175 g

Sådan gør du:
7 Begynd med sovsen, så den er klar, når retten skal sættes i ovnen.
Skræl og hak løget. Skær baconen i strimler. Svits løg og bacon sammen et par minutter.

2
Strø karry over og lad det svitse med et øjeblik. Bland mel og tomatpuré i.
Tilsæt bouillon og væden fra ananasen og lad det koge sagte i Ca. 10 min.

4
Del kyllingen i portionsstykker. Bland mel, salt og karry i en plastikpose.
Læg nogle kyllingestykker ad gan­gen i posen, ryst den så melblandingen
helt dækker stykkerne.Gør det sammemed resten af stykkerne.

5
Brun kyllingestyk­kerne i fedtstoffet og læg
dem over på et ovnfast fad efterhånden. Hæld karrysovsen over.

6
Sæt retten i ovnen ica. 35 min ved
200°, Garnér fadet med ananasringe eller
små æbleskiver.

Tips: Retten kan laves i forvejen og varmes i oven ½ time før, den skal spises.