Kylling stegt som vildt med tranebærkompot
4 pers.
4 store kyllingefileter
8 skiver bacon
12 knuste enebær
1 /2 tsk. salvie
1 fintsnittet løg
250 g skovsvampe
salt, peber
olie/smør til stegning
majsstivelse til jævning
Tranebærkompot:
250 g tranebær
saften fra en appelsin
1 1 /2 -2 dl sukker
1 stang vanilje
1 dl rødvin
1 dl vand
ribsgelé
Kom tranebær, appelsinsaft, sukker, en flækket stang vanille, rødvin og vand i
en gryde. Bring det hele langsomt i kog for svag varme, og lad det simre i cirka
45 min. Kompotten kan laves i forvejen. Kyllingefileterne krydres med salt og
peber, og hver filet pakkes ind i 2 skiver bacon, som bindes fast med
bomuldssnor. Brun fileterne, tilsæt løg, og brun endnu nogle minutter. Kom
salvie, knuste enebær, rødvin, vand og ribsgele ved, krydr med salt og peber og
lad det simre under låg i 30 min. (red).
Spæd med vin eller vand. Hæld skyen fra, si den over i en anden gryde og jævn
den med majsstivelse rørt ud i lidt koldt vand. Lad kødet hvile på panden under
låg. Rens svampene, del de største og rist dem i lidt smør. Server
tranebærkompotten og de ristede svampe til kyllingen sammen med vildtsauce og
kogte kartofler.