Kylling stegt som vildt med tranebærkompot
4 pers.
Illustration: Suzanne Moffat
4 store kyllingefileter
8 skiver bacon
12 knuste enebær
1 /2 tsk. salvie
1 fintsnittet løg
250 g skovsvampe
salt, peber
olie/smør til stegning
majsstivelse til jævning

Tranebærkompot:
250 g tranebær
saften fra en appelsin
1 1 /2 -2 dl sukker
1 stang vanilje
1 dl rødvin
1 dl vand
ribsgelé


Kom tranebær, appelsinsaft, sukker, en flækket stang vanille, rødvin og vand i en gryde. Bring det hele langsomt i kog for svag varme, og lad det simre i cirka 45 min. Kompotten kan laves i forvejen. Kyllingefileterne krydres med salt og peber, og hver filet pakkes ind i 2 skiver bacon, som bindes fast med bomuldssnor. Brun fileterne, tilsæt løg, og brun endnu nogle minutter. Kom salvie, knuste enebær, rødvin, vand og ribsgele ved, krydr med salt og peber og lad det simre under låg i 30 min. (red).
Spæd med vin eller vand. Hæld skyen fra, si den over i en anden gryde og jævn den med majsstivelse rørt ud i lidt koldt vand. Lad kødet hvile på panden under låg. Rens svampene, del de største og rist dem i lidt smør. Server tranebærkompotten og de ristede svampe til kyllingen sammen med vildtsauce og kogte kartofler.