Ingredienser:
2 kyllinger (max. 1100g pr. stk.) |
|
|
2 dåseøl - á 33 cl |
|
|
20 tørrede enebær |
|
|
Citrontimian |
|
|
Rosmarin |
|
|
Olivenolie - til pensling |
|
|
salt og peber |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kyllingen rengøres og gnides indvendigt med
salt. Med en fjerkræssaks klipper du spidsen af lårene. Vask
dåserne, du ved jo ikke hvor de har været! Åbn dåserne, drik det
halve af indholdet i hver dåse - og fyld så enebær og urter ned
i dåsen – anbring pipfuglene nedover dåserne, så de står godt og
sikkert. Pensl pipfuglene med olivenolie og drys med salt og
peber.
Så transporterer du Hr. og Fru pipfugl forsigtigt ud til
grillen.
Ved grillen:
Pipfuglene sættes over foliebakken indirekte på grillen. Her
står de så og danser i øl og urtedampe i ca. 50 – 60 min og
resultatet er fantastisk, med sprødt skind hele vejen rundt!
Lige en detalje mere, topspjældet skal vende væk fra
kyllingerne. Det er en god idé at være 2 personer om at få de
varme pipfugle af dåserne igen. Hjælp hinanden, så I ikke
brænder Jer på det varme indhold i dåserne.
Tips:
Hvis du bliver fristet til at prøve med større kyllinger vil du
opdage, at de ikke kan være under ’låget’. Tip-Tip! Kan du ikke
lide øl, så prøv med noget andet på dåse, der er jo uanede
muligheder. Prøv f.eks. også med cider, æblemost, sodavand andre
urter, eller hvad der måtte inspirerer dig.
|