Det tager ca. ½ time
at gøre kyllingen klar til at sætte i ovnen.
Sæt ovnen på 180 grader.
Rengør kyllingen og fjern skindet.
Skær kyllingen igennem fra ryggen, men ikke igennem brystbenet.
Bred kyllingen ud med brystet opad ved at trykke på brystbenet.
Bland salt, peber, sennepspulver og timian, gnid kyllingen med det
på begge sider.
Læg kyllingen i et ovnfast fad.
Pil løg og hvidløg og hak dem fint.
Skræl selleristykket og hak det fint.
Varm olien og steg løg, hvidløg, selleri og laurbærblade, dæmp
varmen og lad det simre i 5 min. uden at det tager farve.
Tilsæt engelsksauce, appelsinjuice og fintsnittet chilipeber.
Varm det igennem, til væsken begynder at koge.
Bred blandingen ud over kyllingen i fadet.
Sæt kyllingen i ovnen og lad den stege i 1½ time uden at vende den.
Det er stærke sager og en anderledes måde at få kylling på. Min
familie fandt ud af, at mixe ris og den stærke blanding på
kyllingen, og klarede sig fint uden sovs.
Kilojoule i hele retten: 14017. Kcal pr. person: 834.
Energifordeling: Protein 37%, fedt 14% og kulhydrat 49%. |
Ingredienser: |
1 kylling ca. 1,2 kg
1 tsk salt
1 tsk friskkværnet peber
2 tsk sennepspulver (Colman´s)
1 tsk smuldret frisk timian
2 rød løg
6 fed hvidløg
Ca. 100 g selleri
2 laurbærblade
1 spsk olie
2 spsk engelsksauce
1½ del appelsinjuice (2 små appelsiner)
1 rød chilipeber
Serveres med ris |
|