Fedtebrød

En lille god kage.

Mængde/antal pers: Ca. 50 stk.

 
Ingredienser:
  • 250 g mel
  • ½ tsk hjortetakssalt
  • 250 g koldt smør
  • 125 g kokosmel
  • 125 g sukker

     
  • Glasur:
  • 200 g flormelis
  • lidt kogende vand
  • rom
Fremgangsmåde:

1.Bland mel og hjortakssalt. Skær det kolde smør i mindre stykker, og smuldr det i melet. Ældt kokosmel og sukker i, og saml hurtigt dejen.
2. Tril dejen i 2 cm tykke stænger i bradepandens længde. Læg dem på bagepapir med lidt plads imellem de bliver flade under bagningen ) Bag dem øverst i en 200° varm ovn, til de er lysebrune ca. 10 min.Rør imens glasuren sammen.Den må ikke være for tynd.
3. Tag kagerne ud af ovnen, og lad dem køle lidt af ( få min.)
Smør et tykt lag glasur på stængerne, mens de endnu er varme, og skær dem i skrå stykker med en skarp kniv.
Læg dem på en rist til afkøling.