1 flaske Brøndums
Klar
½ glas økologisk
lynghonning
For at kunne blande
gode snapse er det
en god idé at have
en "honningsnaps"
der kan bruges som
"smagsforstærker" i
de forskellige andre
snapse du laver.
I dette tilfælde
bruger jeg én af de
mere tyndtflydende
økologiske
honning-typer da den
opløses lettere i
snapsen.
Honningsnaps er
iøvrigt udmærket
imod hoste og
forkølelse :)
Ca. 100 g friske
hasselnødder, helst
ikke fuldmodnede
½ flaske Brøndums
Klar eller evt.
Vodka
Hasselnødderne skal
deles i halve inden
alkohol hældes over
i et lukket
sylteglas og så
ellers får lov at
hensygne et mørkt og
køligt sted i
minimum 2 måneder.
Nødderne filtreres
fra, og snapsen
sødes evt. med
honningsnaps inden
den serveres til
f.eks. en nøddetærte,
... denne finder du
opskriften på under
bagværk!
Når jeg får forsøgt
mig med nøddeis..
kunne jeg også godt
forestille mig en
meget MEGET sød
nøddesnaps som
tilbehør til denne
(altså ovre i
likør-genren)
1 flaske Klar
Brøndums
ca 40 små
paradisæbler
Lynghonning eller
eftersødes med
honningsnaps
Alt efter sort, smag
og størrelse plukkes
20-40 paradisæbler..
helst efter den
første nattefrost
har medført at
sukkerstofferne
frigøres.
Æblerne skylles og
deles i 2 halve.
For en sikkerheds
skyld kan du fryse
dem i et døgn
herefter.
Æblerne overhældes
nu med lynghonning
og Snaps / Vodka,
alternativt kun med
alkohol, hvorefter
snapsen eftersødes
når den er færdig
Skal stå i min. 14
dage, men
smagsstofferne
opkoncentreres og
farven bliver
flottere hvis den
får et par måneder!
Snapsen gør sig
fantastisk til
f.eks. Æbletærte
(læs opskrift under
bagværkI), ligesom
man forsøgsvis kan
tilsætte
paradisæblerne et
stykke af en stang
kanel!
Dette mangler dog at
blive prøvet her i
huset.. hvorfor det
endnu ikke kan
anbefales!
1 økologisk appelsin
1 stang kanel
1 stang vanille
20 stjerne anis
20 nelliker
2 mellemstørrelse
ingefær
40 kaffebønner
(økologiske)
40 sukker knaller
(eller 4 spk. øko
lynghonning)
ca. 1 l vodka eller
Klar Brøndum snaps
Flæk Vanille stangen
Knæk Kanelstangen
Prik 40 huller i
appelsinen f.eks.
med en strikkepind
Er du tålmodig.. kan
du stikke
stjerneanis og
kaffebønner i
hullerne
Hæld helle
molevitten i et
stort sylteglas
Omryst dagligt
indtil sukker mm. er
opløst
1 uge inden jul (max
40 dage) filtreres
den pressede
appelsin og
ingredinser igennem
et kaffefilter.
Obs! Hvis du bruger
honning skal du være
tålmodig i
filtreringsprocessen,
du kan evt. lave en
honningsnaps ved
siden af, og undlade
at blande op indtil
filtrering er
overstået..
Prøvesmagning! og
evt. fortyndning /
sødning til snapsen
har det rigtige
"bid"
Det er lidt en
smagssag hvor "sød"
eller hvor "stærk"
snapsen skal være..
men farven og
aromaen ... er helt
klart JUL!
Glædelig JUL!