1 flaske Brøndums Klar

½ glas økologisk lynghonning
 
For at kunne blande gode snapse er det en god idé at have en "honningsnaps" der kan bruges som "smagsforstærker" i de forskellige andre snapse du laver.
I dette tilfælde bruger jeg én af de mere tyndtflydende økologiske honning-typer da den opløses lettere i snapsen.

Honningsnaps er iøvrigt udmærket imod hoste og forkølelse :)
 
 
Nøddesnaps
personer
Ca. 100 g friske hasselnødder, helst ikke fuldmodnede
½ flaske Brøndums Klar eller evt. Vodka
 
Hasselnødderne skal deles i halve inden alkohol hældes over i et lukket sylteglas og så ellers får lov at hensygne et mørkt og køligt sted i minimum 2 måneder.

Nødderne filtreres fra, og snapsen sødes evt. med honningsnaps inden den serveres til f.eks. en nøddetærte, ... denne finder du opskriften på under bagværk!


Når jeg får forsøgt mig med nøddeis.. kunne jeg også godt forestille mig en meget MEGET sød nøddesnaps som tilbehør til denne (altså ovre i likør-genren)
 
Paradis-æble-snaps
personer
1 flaske Klar Brøndums
ca 40 små paradisæbler
Lynghonning eller eftersødes med honningsnaps
Alt efter sort, smag og størrelse plukkes 20-40 paradisæbler.. helst efter den første nattefrost har medført at sukkerstofferne frigøres.
Æblerne skylles og deles i 2 halve.
For en sikkerheds skyld kan du fryse dem i et døgn herefter.
Æblerne overhældes nu med lynghonning og Snaps / Vodka, alternativt kun med alkohol, hvorefter snapsen eftersødes når den er færdig

Skal stå i min. 14 dage, men smagsstofferne opkoncentreres og farven bliver flottere hvis den får et par måneder!

Snapsen gør sig fantastisk til f.eks. Æbletærte (læs opskrift under bagværkI), ligesom man forsøgsvis kan tilsætte paradisæblerne et stykke af en stang kanel!

Dette mangler dog at blive prøvet her i huset.. hvorfor det endnu ikke kan anbefales!
 
Skovhusets Julesnaps
mange personer
1 økologisk appelsin
1 stang kanel
1 stang vanille
20 stjerne anis
20 nelliker
2 mellemstørrelse ingefær
40 kaffebønner (økologiske)
40 sukker knaller (eller 4 spk. øko lynghonning)
ca. 1 l vodka eller Klar Brøndum snaps
 
Flæk Vanille stangen
Knæk Kanelstangen
Prik 40 huller i appelsinen f.eks. med en strikkepind
Er du tålmodig.. kan du stikke stjerneanis og kaffebønner i hullerne
Hæld helle molevitten i et stort sylteglas
Omryst dagligt indtil sukker mm. er opløst

1 uge inden jul (max 40 dage) filtreres den pressede appelsin og ingredinser igennem et kaffefilter.
Obs! Hvis du bruger honning skal du være tålmodig i filtreringsprocessen, du kan evt. lave en honningsnaps ved siden af, og undlade at blande op indtil filtrering er overstået..

Prøvesmagning! og evt. fortyndning / sødning til snapsen har det rigtige "bid"

Det er lidt en smagssag hvor "sød" eller hvor "stærk" snapsen skal være.. men farven og aromaen ... er helt klart JUL!

Glædelig JUL!