Blommesnaps
Grønne agern hældes på glas og dækkes af vodka eller brøndumsnaps. Trækker i 3 mdr. Filtreres.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- De økologiske bær lægges i glas og dækkes med vodka eller brøndumsnaps. Trækker i 1 mdr.. Filtreres og evt. sødes.
Økologiske appelsiner skære i skiver og dækkes med vodka eller brøndumsnaps. Trækker 1 uge og filtreres. Kan evt. sødes.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Skær en hel økologisk appelsin i skiver. Tilsæt en fl. vodka eller brøndumsnaps + 10 g hele kaffebønner ( ca. 50 stk. ) og lad det trække i 40 dage. Filtreres.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Økologiske blommer deles og lægges i glas. Dækkes af vodka eller brøndumsnaps og trækker i 14 dage. Filtreres og sødes.
Modne brombær hældes på glas og dækkes med vodka eller brøndumsnaps. Trækker 3-4 dage. Filtreres og sødes.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Modne hindbær hældes på glas og dækkes med vodka eller brøndumsnaps. Trækker i 3-4 dage hvorefter hindbærrene filtreres fra. Snapsen sødes med honning eller sukker.
Hele modne hyben lægges i glas og dækkes med vodka eller brøndumsnaps. Trækker i 1 mdr. og filtreres. Evt. sødes.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Nyudsprungne hyldeblomster dækkes helt med vodka eller brøndumsnaps. Trækker 3 dage og filtreres. Sødes med honning eller sukker.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Modne hyldebærklaser dækkes med vodka eller brøndumsnaps. Trækker 1 mdr. Filtreres og sødes.
Modne små jordbær hældes på glas og dækkes med vodka eller snaps. Trækker 3-5 dage til jordbærrene er blege. Filtreres og sødes med honning eller sukker. NB! Kan ikke opbevares i lang tid da den kan gelere.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Modne kirsebær snittes med en kniv eller halveres og dækkes med vodka eller brøndumsnaps. Trækker i 1 mdr. Filtreres og evt. sødes.
Alle sorter af paradisæbler kan i princippet anvendes til kryddersnaps. De bedste til formålet er dog de røde paradisæbler, og gerne dem med rødt farvet æblekød. Paradisæblesnaps er særligt velegnet at nyde til desserter og søde kager.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Skær 3-4 modne velsmagende pærer i stykker med skræl. Hæld en flaske vodka eller brøndumsnaps på. Trækker 3 mdr. Sødes med honning eller sukker.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Snittede jordbær- eller vinrabarber dækkes med vodka eller brøndumsnaps. Trækker i 1 uge. Filtreres og evt. sødes.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Modne ribs dækkes med vodka eller brøndumsnaps. Trækker i 1 mdr. Filtreres og evt. sødes.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Modne rønnebær lægges i en pose og i fryseren i mindst 2 dage. Optøes og hældes på glas. Dækkes med vodka eller brøndumsnaps. Trækker i 1 mdr. Filtreres og evt. sødes.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Slåensnaps
Bærrene hældes på glas og dækkes af vodka eller brøndumsnaps. Trækker i 2 mdr. Filtreres og evt. sødes.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Modne solbær dækkes med vodka eller brøndumsnaps.
Trækker 1 mdr. Filtreres og evt. sødes. --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
1/2 kg friske tranebær, 2 dl. vodka, 2 dl. sukker, 1/2 appelsin i stykker.
Tranebærene hakkes og blandes med de andre ingredienser og trækker i 4-5 uger. Filtreres og evt. smages til med mere sukker. -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Modne vindrueklaser dækkes med vodka eller brøndumsnaps. Trækker til de er blege. Filtreres og evt. sødes. |