Grønne agern hældes på glas og dækkes af vodka eller brøndumsnaps. Trækker i 3 mdr. Filtreres.

tilbage

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ananaskirsebærsnaps

 

De økologiske bær lægges i glas og dækkes med vodka eller brøndumsnaps. Trækker i 1 mdr.. Filtreres og evt. sødes.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Økologiske appelsiner skære i skiver og dækkes med vodka eller brøndumsnaps. Trækker 1 uge og filtreres. Kan evt. sødes.

tilbage

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Appelsin- og kaffesnaps

 
Skær en hel økologisk appelsin i skiver. Tilsæt en fl. vodka eller brøndumsnaps + 10 g hele kaffebønner ( ca. 50 stk. ) og lad det trække i 40 dage. Filtreres.

tilbage

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Blommesnaps

 

Økologiske blommer deles og lægges i glas. Dækkes af vodka eller brøndumsnaps og trækker i 14 dage. Filtreres og sødes.

tilbage

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

Modne brombær hældes på glas og dækkes med vodka eller brøndumsnaps. Trækker 3-4 dage. Filtreres og sødes.


tilbage

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hindbærsnaps:

 
Modne hindbær hældes på glas og dækkes med vodka eller brøndumsnaps. Trækker i 3-4 dage hvorefter hindbærrene filtreres fra. Snapsen sødes med honning eller sukker.
 

tilbage

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Hele modne hyben lægges i glas og dækkes med vodka eller brøndumsnaps. Trækker i 1 mdr. og filtreres. Evt. sødes.

tilbage

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Nyudsprungne hyldeblomster dækkes helt med vodka eller brøndumsnaps. Trækker 3 dage og filtreres. Sødes med honning eller sukker.

tilbage

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Modne hyldebærklaser dækkes med vodka eller brøndumsnaps. Trækker 1 mdr. Filtreres og sødes.

tilbage

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Modne små jordbær hældes på glas og dækkes med vodka eller snaps. Trækker 3-5 dage til jordbærrene er blege. Filtreres og sødes med honning eller sukker. NB! Kan ikke opbevares i lang tid da den kan gelere.

tilbage

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Modne kirsebær snittes med en kniv eller halveres og dækkes med vodka eller brøndumsnaps. Trækker i 1 mdr. Filtreres og evt. sødes.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 
 
Fyld et glas med skruelåg op med rene, hele røde paradisæbler, gerne med stilken siddende på. Æblerne overhældes med Brøndums snaps eller den mere neutrale Brøndums snaps klar. Foretrækkes en sødere smag, er det en god ide at søde æblerne med et par spiseskefulde honning eller råsukker.

Lad essensen trække 2-3 måneder et mørkt og køligt sted.

Efter endt trækketid filtreres essensen gennem en thepose eller et kaffefilter og fortyndes evt. med ren Brøndums snaps, alt efter hvilken smag, der foretrækkes.

Den drikkeklare kryddersnaps hældes på en glaskaraffel, hvor den virkelig kommer til sin ret og præsenterer sig flot.

Alle sorter af paradisæbler kan i princippet anvendes til kryddersnaps. De bedste til formålet er dog de røde paradisæbler, og gerne dem med rødt farvet æblekød. Paradisæblesnaps er særligt velegnet at nyde til desserter og søde kager.

Høstmodne paradisæblerDrikkeklar paradisæblesnaps

tilbage

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Pæresnaps

 

 
 Skær 3-4 modne velsmagende pærer i stykker med skræl. Hæld en flaske vodka eller brøndumsnaps på. Trækker 3 mdr. Sødes med honning eller sukker.

tilbage

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Rabarbersnaps

 

Snittede jordbær- eller vinrabarber dækkes med vodka eller brøndumsnaps. Trækker i 1 uge. Filtreres og evt. sødes.

tilbage

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ribssnaps

 

 

Modne ribs dækkes med vodka eller brøndumsnaps. Trækker i 1 mdr. Filtreres og evt. sødes.

tilbage

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Rønnebærsnaps

 
 Modne rønnebær lægges i en pose og i fryseren i mindst 2 dage. Optøes og hældes på glas. Dækkes med vodka eller brøndumsnaps. Trækker i 1 mdr. Filtreres og evt. sødes.

tilbage

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Slåensnaps
 
 Bærrene hældes på glas og dækkes af vodka eller brøndumsnaps. Trækker i 2 mdr. Filtreres og evt. sødes.

tilbage

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Solbærsnaps

 
 Modne solbær dækkes med vodka eller brøndumsnaps.
Trækker 1 mdr. Filtreres og evt. sødes.
 

tilbage

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tranebærsnaps

 
 1/2 kg friske tranebær, 2 dl. vodka, 2 dl. sukker, 1/2 appelsin i stykker.
Tranebærene hakkes og blandes med de andre ingredienser og trækker i 4-5 ug
er. Filtreres og evt. smages til med mere sukker.

tilbage

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
 

Modne vindrueklaser dækkes med vodka eller brøndumsnaps. Trækker til de er blege. Filtreres og evt. sødes.


tilbage