Opskrifter

 

Blåbær (Vaccinum myrtillu)

Juli-aug.: De modne bær trækker fra 1 uge til 1 år efter smag. Bærrene kan efterfølgende anvendes til kage, desserter el. syltetøj.
 

 

Blåbær

Ingredienser
en håndfuld blåbær
en halv flaske snaps

Blåbærrene plukkes (en god håndfuld til en halv flaske snaps), når de er modne.
Bærrene puttes i et syltetøjsglas og snaps hældes over så bærrene er dækket.
Bærrene står i 3 - 4 måneder og trækker. Essensen filtreres og kan fortyndes
med resten af den halve flaske snaps - eller mere til smagen passer.
Henstår endnu et par måneder - jo længere den får lov til at stå,
jo bedre (rundere) bliver smagen.


 

Hindbær, Skov-Hindbær (Rubus idaeus)

Skovhindbær er absolut bedst. De har en mere aromatisk smag end dyrkede hindbær. Der findes både røde, gule, sorte, orange og hvide hindbær. Trækker 1-2 uger. Frisk sødlig smag.
 
 

Hindbær Brændevin


 
    1 l. hindbær gerne frosne
    snaps/vodka/finsprit
    2 spsk. sukker

 Hindbærrene lægges i et glas, og spritten hældes over så det dækker, sukkeret drysses over.

Trækker i ca 3 uger hvorefter den filtreres.                                                                                                    

Hindbær Brændevin 4 Hindbær Brændevin 1 Hindbær Brændevin 2 Hindbær Brændevin 3
  


 

 

Hindbær snaps

Anvend helst skovhindbær. Brug ½ liter bær. Overhæld med snaps. Lad trække i 1-2 uger. Fin, let sødlig smag.

Solbærsnaps

Ingredienser:
    350 gram friskplukkede afstilkede solbær (hele)
    ca. 175 gram sukker (så er snapsen halvsød)
    ca. 5-6 dl Brøndum snaps el. lign.

 

Solbær, sukker og snaps, hældes i et sylteglas med patentlåg. Lad nu blandingen stå til alt sukkeret er opløst. Ryst glasset dagligt, så sukkeret bliver fordelt /opløst.

Snapsen har bedst af at stå og trække yderlig nogen tid - Når snapsen har stået og trukket nok, filtreres snapsen, og hældes på en flaske.


                                                                                                             

Solbærsnaps 4 Solbærsnaps 1 Solbærsnaps 2 Solbærsnaps 3



 

 

Julesnaps

Ingredienser
1/2  fl. klar Svendborg eller Brøndum
1  stang vanille
40  stk. hugget sukker
40   kaffebønner
1   appelsin

 

 

 

Prik 40 huller i appelsinen og læg den i et glas med låg. Læg vaniljestangen, sukkeret og kaffebønner deri. Fyld op med snaps - appelsinen skal være dækket. Trækker i 40 dage.

Snapsen filtreres og er klar til brug.

Julesnaps 4 Julesnaps 1 Julesnaps 2 Julesnaps 3