Lam med hvidløgscreme
Ingredienser
Et stykke lammeryg på omkring 1 kg.
1 spsk hel sort peber
1 spsk hele korianderfrø
Skal af 1 øko-citron
Salt
Hvidløgscreme
30 pillede fed hvidløg
Ca. 4 dl mælk
2-3 persillerødder
En passende klump smør
Salt og peber
Endvidere 8-12 bananskalotteløg
Smør
Rødvin
Hønsefond
Salt og peber
Lam med hvidløgscreme
4
personer
Kom peber og korianderfrø i morteren og stød det. Riv citronskal.
Rids fedtet på lammeryggen i små tern, gnid den med peberblanding og citronskal
og drys den med salt. Sæt den i en 200 grader varm ovn i 20 minutter og tag den
derpå ud og dæk den grundigt til med sølvfolie samt et viskestykke. Lad den stå
i 20 minutter.
Skræl persillerødderne og skær dem i mindre stykker. Kog dem sammen med
hvidløgsfeddene i mælken under låg til alt er helt mørt.
Hvidløgscreme
Purer hvidløg og persillerødder med en stavblender mens lidt af mælken tilsættes
til konsistensen er som en let creme. Pisk den igennem med lidt smør og smag til
med salt og peber.
Pil bananskalotteløgene og steg dem langsomt i smør med lidt olie i. Når de
begynder at blive gyldne, tilsættes skiftevis lidt hønsefond og lidt rødvin som
næsten får lov til at koge væk, så løgene karamelliseres. Når løgene er møre må
der gerne være lidt fond tilbage i gryden, som smages til med salt og peber.
Skær kødet fra lammeryggen og skær det i skiver. Server med karamelliserede
skalotteløg, en skefuld fond og hvidløgscreme.