Lam med hvidløgscreme

 

Ingredienser

 

Et stykke lammeryg på omkring 1 kg.
1 spsk hel sort peber
1 spsk hele korianderfrø
Skal af 1 øko-citron
Salt

Hvidløgscreme
30 pillede fed hvidløg
Ca. 4 dl mælk
2-3 persillerødder
En passende klump smør
Salt og peber

Endvidere 8-12 bananskalotteløg
Smør
Rødvin
Hønsefond
Salt og peber

 

 

 

 

Lam med hvidløgscreme
4 personer

Kom peber og korianderfrø i morteren og stød det. Riv citronskal.

Rids fedtet på lammeryggen i små tern, gnid den med peberblanding og citronskal og drys den med salt. Sæt den i en 200 grader varm ovn i 20 minutter og tag den derpå ud og dæk den grundigt til med sølvfolie samt et viskestykke. Lad den stå i 20 minutter.

Skræl persillerødderne og skær dem i mindre stykker. Kog dem sammen med hvidløgsfeddene i mælken under låg til alt er helt mørt.

Hvidløgscreme
Purer hvidløg og persillerødder med en stavblender mens lidt af mælken tilsættes til konsistensen er som en let creme. Pisk den igennem med lidt smør og smag til med salt og peber.

Pil bananskalotteløgene og steg dem langsomt i smør med lidt olie i. Når de begynder at blive gyldne, tilsættes skiftevis lidt hønsefond og lidt rødvin som næsten får lov til at koge væk, så løgene karamelliseres. Når løgene er møre må der gerne være lidt fond tilbage i gryden, som smages til med salt og peber.

Skær kødet fra lammeryggen og skær det i skiver. Server med karamelliserede skalotteløg, en skefuld fond og hvidløgscreme.