Kartoffelmos:
• Kartofler skrælles og koges
• De kogte kartofler moses sammen med
smør og mælk
• Kartoffelmos smages til med salt og
peber
Kødfyld:
• Løg hakkes og steges i lidt
olie indtil de er gennemsigtige
• Hakket oksekød samt rosiner tilsættes
og steges sammen med løg
• Når kødet har skiftet farve slukkes
for varmen
• Hårdkogt æg, grønne oliven og
forårsløg hakkes og tilsættes
• Kødfyldet smages til med salt, chili
(eller paprika), en knivspids
spidskommen og ca. 1 tsk. sukker
Færdiggørelse:
• 1/3 af kartoffelmosen hældes
i et ildfast fad og fordeles jævnt
• Kødfyld hældes ovenpå
• Resten af kartoffelmosen hældes ovenpå
kødfyldet og fordeles jævnt
• Retten pensles med pisket æg og
drysses med rasp og sukker
• Sættes i ovnen ca. 15-20 minutter ved
180 grader Celsius
• Når overfladen er gyldenbrun er retten
klar