1 svineskank (få slagteren til at dele
den i 2 dele - også ham i supermarkedet)
4 laurbærblade
1 porre
1 + 2 (ikke for store) løg
20 peber korn
evt. 5-10 skiver pastinak el. persillerod
salt/peber
5-8 blade husblas
Evt. muskatnød
Vask skanken i koldt vand og sæt skank, istandgjort porre/evt. rod, 1 skivet løg
+ krydderier over og bring det i kog. Vandet skal netop dække skanken. Har man
en rest tør hvidvin - kan den fint hældes i kogelagen. Skum urenheder fra suppen
2-3 gange. Lad skanken småkoge 2-3 timer. Den er færdig når benet nemt løsnes
fra kødet.
Sæt husblassen i en skål koldt vand. Læg den kogte skank på et fad, si suppen i
lille gryde og lad den stå og koge ind for svag varme. Fjern sværen fra skanken
med en kniv og smid den udkogte svær bort. Fjern og smid ligeledes benet bort og
fjern evt. sener fra svinekødet. Skær det nu reelle kød/og lidt fedt i små
terninger. - Lider man af tidens hastværk - kan foodprocessor bruges. Hak 2
pillede rå løg fint (evt. blender).
Tag gryden med suppen af varmen. Vrid husblassen og opløs den i suppen. 1'ste
lag: Læg 1/4 af det hakkede skinkekød i en skål eller form, drys med groft salt
og peber + 1/4 af det fint hakkede løg. Drys evt. med lidt stødt muskatnød. Hæld
1/4 af suppen (med husblas i) over for fortsæt processen indtil kød og suppe er
anvendt.
Stil sylten under let pres i køleskab (et døgns tid) og sylten er klar til at
spise. Serveres med (helst hjemme rørt) sennep og helst (nykogte) marinerede
rødbeder.