Flan

2 æg    
2 dl sødmælk   
65 gr. sukker   
50 gr. sukker  (til karamel)  
1 dl piskefløde   
1 æble    
Stødt kanel

• Mælken opvarmes til kogepunktet sammen med stødt kanel
• 50 gr. sukker opvarmes i gryde og laves til karamel
• Karamel hældes i en form og fordeles jævnt på bunden og op ad siderne
• 2 æg piskes sammen med resten af sukkeret indtil blandingen skummer let
• Æblet hakkes og tilsættes
• Den afkølede mælk sigtes og tilsættes
• Blandingen hældes i formen
• Formen sættes i ovnen i vandbad, 30-40 minutter ved 150 grader Celsius
• Flanen er færdig når overfladen er gyldenbrun og konsistensen fast
• Flanen skal afkøles i formen mindst 4 timer
• Formen vendes på hovedet på tallerken
• Flanen kan nu serveres med flødeskum