”Tag-med” brød med pikant fyld
Ingredienser:(ca. 20 stk.)
50
g gær
5 dl lunkent vand
2 dl surmælksprodukt
(højst 1,5 g fedt pr. 100 g)
1 spsk. salt
200 g grahamsmel
800-900 g hvedemel
1 æg til pensling
Fyld:
100 g bacon
2 hakkede løg
2 gulerødder i små tern
1 rød peber i små tern
4 tomater i tern
evt. 2 spsk. hakket persille eller frisk basilikum
salt og peber.
Fremgangsmåde:
Opløs gæren i vandet og tilsæt surmælksprodukt, grahamsmel og det meste af
hvedemelet.
Ælt dejen godt igennem og tilsæt evt. resten af melet. Dæk dejen til
med et viskestykke og
lad den hæve et lunt sted i ca. 1 time.
Skær bacon i små tern og brun det i en gryde uden fedtstof.
Tilsæt løg,
gulerødder og peberfrugt og svits det med i 4-5 min. Tilsæt tomaterne og evt.
persille eller
basilikum og kog det hele i ca.10 min. til saucen er tyk. Smag
til med salt og peber og lad fyldet køle af.
Del dejen i 20 stykker. Rul eller tryk hvert dej stykke ud til en cirkel af en
halv cm tykkelse.
Fordel fyldet på midten af dej stykkerne. Fold dejen hen over
fyldet og pres dejen godt sammen i kanten.
Læg dej pakkerne på en bageplade
beklædt med bagepapir og lad dem efter hæve en halv time.
Pensel dej pakkerne
med sammen pisket æg og bag dem ved 200 grader i 20-25 min.
Tip: Brødene er gode som frokost eller mellemmåltid og smager godt både kolde
og lune.
Energi pr. stk: 1000 kJ (230 kcal)
Fordelt på:
Protein 13%
Kulhydrat 76%
Fedt 11% (3 g)
Hvis du gerne vil tabe dig, kan du spise:
1- 2 brød til frokost evt. med en grøn salat til eller et halvt brød som mellemmåltid