Svensk pølseret

 

Ingredienser (2 personer)

700 g kartofler
300 g pølser
1 mellemstort løg
10 g stegemargarine eller 2 spsk. olie
2 - 2 1/2 dl Heinz tomatketchup
 

Fremgangsmåde

Skræl kartoflerne og skær dem i tern på ca. 1,5 gange 1,5 cm, og kog
kartoffelstykkerne til de er møre. Kom de kogte kartofler i en sigte og
hæld koldt vand over til de er kølet så meget ned, at du kan have hånden
nede mellem kartoflerne uden at brænde dig. (Nedkølingen er for at undgå,
at kartoflerne skal smatte ud ved den videre tilberedning) Pil løget og skær det i tern.
Skær pølserne i skiver på ca. 1cm i længden. Opvarm fedtstoffet i en gryde og svits
løg ternene heri til de er klare. Tilsæt pølserne og steg dem let lysebrune.
Tilsæt kartoflerne og tomatketchup og lad retten stå ved middel varme til
kartoflerne er gennemvarmet. Husk at røre ofte, så retten ikke brænder på,
og pas på ikke at mose kartoflerne herved.
Tips I stedet for rå kartofler kan du bruge 550 g kolde kogte kartofler (evt. fra dagen før).

Servering

Serveres evt. med kogte grøntsager eller råkost.
Svensk pølseret ( Den rigtige! )

 

Energifordeling (100 g)
Protein
Fedt
Kulhydrat
13 %
45 %
41 %
5 g
8 g
16 g
Energiindhold Vægt
Total
100 g
person
7149 kJ
671 kJ
3575 kJ
1065 g
100 g
533 g