700 g kartofler
300 g pølser
1 mellemstort løg
10 g stegemargarine eller 2 spsk. olie
2 - 2 1/2 dl Heinz tomatketchup
Fremgangsmåde
Skræl kartoflerne og skær dem i tern på ca. 1,5 gange 1,5 cm, og kog
kartoffelstykkerne til de er møre. Kom de kogte kartofler i en sigte og
hæld koldt vand over til de er kølet så meget ned, at du kan have hånden
nede mellem kartoflerne uden at brænde dig. (Nedkølingen er for at undgå,
at kartoflerne skal smatte ud ved den videre tilberedning) Pil løget og skær
det i tern.
Skær pølserne i skiver på ca. 1cm i længden. Opvarm fedtstoffet i en gryde og
svits
løg ternene heri til de er klare. Tilsæt pølserne og steg dem let lysebrune.
Tilsæt kartoflerne og tomatketchup og lad retten stå ved middel varme til
kartoflerne er gennemvarmet. Husk at røre ofte, så retten ikke brænder på,
og pas på ikke at mose kartoflerne herved.
Tips I stedet for rå kartofler kan du bruge 550 g kolde kogte kartofler (evt.
fra dagen før).