Kartoffelpandekage m. tomatsauce

 

Ingredienser (4 pers)


TOMATSAUCE:
100 g grofthakket zittauerløg
1 fed hvidløg i tynde skiver
25 g smør
1 dåse hakket tomater ( 400g)
1 tsk tørret basilikum
275 g aubergine i mindre tern
1 tsk groft salt
friskkværnet peber

KARTOFFELPANDEKAGE:
500 g kogte, kolde kartofler
1 finthakket zittauerløg
2 spsk friskklippet purløg
3 spsk friskhakket persille
1 æg
1 tsk groft salt
friskkværnet peber
25 g smør
Tilbehør: Groft brød
 

Fremgangsmåde

Tomatsauce: Svits løg og hvidløg i smeltet smør i en gryde. Tilsæt tomater og basilikum.
Lad saucen koge ved svag varme og under låg i ca. 4 min. Kom Auberginetern i saucen
og lad den koge ved svag varme og under låg i ca. 5 min. Smag til med salt og peber.
Kartoffelpandekage: Riv kartoflerne groft og bland dem med de øvrige ingredienser.
Lad halvdelen af smørret gylden på en pande og fordel herpå kartoffelblandingen.
tryk den let med en paletkniv og steg den ved jævn varme i ca. 2 min.
Lad pandekagen glide over på et grydelåg. Kom resten af smørret på pandekagen og
læg panden over som et låg. Vend den hurtigt rundt og steg videre i ca. 2 min.,
til kartoffelpandekagen er gylden og sprød.

Tips: Tilsæt evt. vand, hvis tomatsaucen bliver for tyk.