600 gr. mørbrad
2 stk. Skalotteløg
slat & peber
2 dl. rosévin
½ spsk. tomatpure
maizena
1 stk. Porrer med det grønne
2 stk. gulerødder
Personer: 4
Fremgangsmøde:
Afpuds m
ørbraden for sener. Dup den tør
med køkkenrulle.
Hak skalotteløgene fint. Lad fedtstoffet blive gyldent i en
gryde ved god varme. Brun hurtig mørbraden på alle sider,
1-2 min. ialt. Krydr med salt og peber. Tilsæt skalotteløg og
rør rundt. kom rosèvin og tomatpurè i gryden. Skru ned til svag
varme og lad mørbraden stege under låg i 9-10 min. på hver side,
ialt ca. 20 min., til mørbraden netop er gennemstegt. Bruges et
stegetermometer, Skal centrumtemperturen være 70 grader.
Tag kødet op af gryden og lad det hvile tildækket ca. 15 min.
Kog stegeskyen ned til 3 dl. Tilsæt piskefløde ogkog igennem.
Jævn med saucejævner, smag til med salt og peber. Si saucen.
Kog risene efter pakkens anvisning, dog bliver ris udmærkede,
hvis de koger sammen med alm. ris i 15 min. og herefter
hviler i 10- 15 min. Skær porrer og gulerødder i lange tynde
strimler og kog dem et par minutter i letsaltet vand.
Hæld vandet fra grøsagerne.