Mørbrad stegt som vildt
med kartoffelkage.

2. Mørbrad
2. pakker bacon
50 g. smør
2. spsk. enebær
2. dl. rødvin
2½. dl. piskefløde
3. spsk. ribsgelé
salt og peber

Puds mørbraderne pænt fri for sener og hinder
og omvikl dem med baconskiver.
Smelt smørret gyldent, kom enebærrene i og brun mørbraderne.
Tilsæt rødvin og krydr med salt og peber.
Lad mørbraderne stege ved svag varme i 25 minutter.
tag dem op, tilsæt piskefløde og ribsgelé og bring skyen i kog.
Jævn sovsen let. Skær mørbraderne i skiver og anret
dem på et varmt fad sammen med ærterne.
Giv sovsen og kartoffelkagen til.

kartoffelkage:

1½. kg. store kartofler
50 gr. smør
3. æggehvider
salt og peber.

Skræl kartoflerne og kog dem møre i vand uden salt.
Hæld vandet fra og damp kartoflerne tørre.
Mos dem og rør smør i. Smag til med salt og peber:
Lad mosen svale lidt. pisk æggehviderne stive og
fold dem i. Kom mosen i et velsmurt, ovnfast fad og bag den
25 - 30 minutter ved 200 grader, eller til den er smukt gylden.