1 blomkål
3 stk. kartofler
1 løg eller porre
15 gr. smør
8 dl. hønsebouillon
2 dl. mælk
2 stk. æggeblommer
½ revet muskatnød
evt. revet citronskal
nippede kløverblad
salt & peber
Personer 4
fremgangsmåde
Del ca. 1/4 blomk
ålen i små buketter og
blancher dem kort i letsaltet vand.
Skær løget i strimler og skær kartofler og
resten af kålen inkl.
stok og de lyseste af dækbladene i grove stykker. Varm
løgene op med
smørret i en gryde, til løgene er klare. Tilsæt kål og kartofler
og sauter et par min.
Tilsæt bouillon og kog det helt mørt underlåg. ca. ½ time.
Blend suppen
helt glat i en bleder. Hæld den tilbage i gryden.kom mælk og de blancherede
blomkålsbuketter i suppen. Pisk æggeblommerne med
lidt af den varmesuppe
og rør dem i suppen. Den må ikke koge smag til med salt
og peber og muskatnød.