Oksekød og porrer med kartoffellåg
4 personer
400 g okseklump i tern
1 spsk olivenolie
3 dl. æblemost
2 dl. vand
1 tsk. tørret timian
3 porrer i skiver (ca. 400 g)
1 persillerod i tern (ca. 150 g)
2 æbler i tren
1½ spsk. majsstivelse
3 spsk vand til jævning
1½ tsk. salt
½ tsk. peber
Kartoffelmos
1 kg. kartofler grove stykker
2 dl. letmælk
1 spsk. smør
50 g. sorte oliven uden sten
½ tsk. salt
1/4 tsk. peber
Svits kødet i oliven i en stor gryde til det har taget lidt farve ca. 5 min.
Kom æblemost
vand og timian ved. Bring det i kog og lad det koge med låg ved svag varme i
ca.45 min.
Tænd ovnen på 200 grader. Kom porrer, persillerødder og æbler i gryden og lad
det
koge op. Rør majsstivelsen ud i vandet, tilsæt jævningen under omrøring og bring
retten i kog. Kog den i 2 min. Smag til med salt og peber.
Fordel kødet og grønsagerne i en smurt bradepande. Læg kartoffelmosen over
som låg og bag retten i ovnen i 20 min.
Kartoffelmos
Bring kartoflerne i kog uden salt. Kog kartoflerne til de er helt møre,
ca.15 min.
Hæld vandet fra kartoflerne og pisk/mos dem.
Bring mælken i kog. Rør den varme mælk og smørret i kartoffelmosen.
Tilsæt oliven og smag til med salt og peber.
Tips:
De sorte oliven kan godt undlades. Du kan variere kartoffelmosen med forskellige
grønsager,
prøv fx. at koge gulerødder eller selleri i små tern med, inden kartoflerne
moses.