ca. 2,5kg. oksefilet til 12 personer
Salt + peber
Fremgangsmåde
Læg grill kull i den en side af grillen, på den må kan man stege
oksefileten indirekte dvs. ikke direkte over grillkullene så den ikke bliver
sort.
Drys salt + peber på oksefileten, mængde efter eget ønske.
Når grill kullene er gode varme så læg oksefilet direkte på grillrisen over
kullene bare et par min.
på hver side. Derefter læg oksefilet over på den den side hvor der ikke er kull
nedenunder.
læg nu låg på og vend køden cirka hvert ½ time.
Kød mellem 1,7 - 2,5 kg skal have en ca. ½ - 1½ time,
eller midten af kødet er cirka 61-62 grader.
Når kødet er færdigt skal det hvile en 15 min pakket ind i staniol og et stof
stykke.
Hasselback katofler ( ca. 3 mellem store kartofler per. person)
Hjemmelavet bearnaise sauce Advokado/grape salat broccoli salat Drikke: Rødvin
Vand med is og lemon
55-60 grader i kernen = RØD
60-65 grader = Medium
65-70 grader = Gennemstegt