Helstegt oksefilet med smørristede kartofler. (12 pers.)

 

2½ kg oksefilet med fedt

1 tsk. groft salt

friskkværnet peber

Smørristede kartofler:

2 ¼ kg kogte, pillede små kartofler eller aspargeskartofler

100 g smør

2 finthakkede rødløg (ca. 200 g)

Rids oksefiletens fedtlag. Læg den i bradepanden på en rist og brun den nederst i ovnen i 10 min. ved 250 grader. Tag oksefileten ud og drys den med salt og peber. Skru ovnen ned til 150 grader. Sæt atter fileten nederst i ovnen. Tag den ud efter ca. 65 min. og har man et stegetermometer kan kødets temperatur måles – centrumstemperaturen skal vise ca. 65 grader før fileten er færdig. Den er nu rosa stegt. Lad fileten hvile tildækket til kartoflerne er færdige.

Smørristede kartofler:

Skru ovnen op på 225 grader. Smelt smørret i en gryde og svits løgene heri et kort øjeblik. Fordel kartoflerne i en bradepande og hæld løg og smør over. Rist kartoflerne midt i ovnen.

Ved serveringen skæres oksefileten i tynde skiver og kartoflerne anrettes i dybe fade.

 

55-60 grader i kernen = RØD
60-65 grader = Medium
65-70 grader = Gennemstegt