Helstegt oksefilet med smørristede kartofler. (12 pers.)
2½ kg oksefilet med fedt
1 tsk. groft salt
friskkværnet peber
Smørristede kartofler:
2 ¼ kg kogte, pillede små kartofler eller aspargeskartofler
100 g smør
2 finthakkede rødløg (ca. 200 g)
Rids oksefiletens fedtlag. Læg den i bradepanden på en rist og brun den nederst i ovnen i 10 min. ved 250 grader. Tag oksefileten ud og drys den med salt og peber. Skru ovnen ned til 150 grader. Sæt atter fileten nederst i ovnen. Tag den ud efter ca. 65 min. og har man et stegetermometer kan kødets temperatur måles – centrumstemperaturen skal vise ca. 65 grader før fileten er færdig. Den er nu rosa stegt. Lad fileten hvile tildækket til kartoflerne er færdige.
Smørristede kartofler:
Skru ovnen op på 225 grader. Smelt smørret i en gryde og svits løgene heri et kort øjeblik. Fordel kartoflerne i en bradepande og hæld løg og smør over. Rist kartoflerne midt i ovnen.
Ved serveringen skæres oksefileten i tynde skiver og kartoflerne anrettes i dybe fade.
55-60 grader i
kernen = RØD
60-65 grader = Medium
65-70 grader = Gennemstegt