Pastel
de Papas
1 hårdkogt æg
300 gr. hakket
oksekød (8-10%
fedt)
800 gr.
kartofler
150 gr. løg (2
små eller 1
stort løg)
40 gr. grønne
oliven
50 gr. rosiner
(2 store
spiseskeer)
25 gr. smør
ca. 0,7 dl
mælk
¼ bundt
forårsløg
Salt, peber,
sukker
Chili eller
stærk paprika
Spidskommen
Olie
Rasp
Kartoffelmos:
• Kartofler
skrælles og
koges
• De kogte
kartofler moses
sammen med smør
og mælk
• Kartoffelmos
smages til med
salt og peber
Kødfyld:
• Løg
hakkes og steges
i lidt olie
indtil de er
gennemsigtige
• Hakket oksekød
samt rosiner
tilsættes og
steges sammen
med løg
• Når kødet har
skiftet farve
slukkes for
varmen
• Hårdkogt æg,
grønne oliven og
forårsløg hakkes
og tilsættes
• Kødfyldet
smages til med
salt, chili
(eller paprika),
en knivspids
spidskommen og
ca. 1 tsk.
sukker
Færdiggørelse:
• 1/3
af
kartoffelmosen
hældes i et
ildfast fad og
fordeles jævnt
• Kødfyld hældes
ovenpå
• Resten af
kartoffelmosen
hældes ovenpå
kødfyldet og
fordeles jævnt
• Retten pensles
med pisket æg og
drysses med rasp
og sukker
• Sættes i ovnen
ca. 15-20
minutter ved 180
grader Celsius
• Når overfladen
er gyldenbrun er
retten klar
Tomat
Salat
250 gr.
cherry
tomater
Basilikum
Balsamico edikke
Olivenolie
Salt og peber
• Tomater
skæres i både
• Smages til med
salt, peber,
balsamico,
olivenolie og
friskhakket
basilikum