Gammeldags oksesteg med glaseret løg og svampe
19-04-05: 20:50
Ingredienser:
(4
personer)
1
1/2 kg culottesteg,
2
l bouillon,
1,5
kg aspargeskartofler,
50
g mel,
5
g smør,
1/2
kg sukker,
1/2
kg perleløg,
1/2
kg champignon,
4
forårsløg,
4
gulerødder
Fremgangsmåde:
Stegen:
Culottestegen brunes af ved høj varme og koges derefter i cirka to timer i
bouillonen.
Derefter steges den i 20 minutter i ovnen ved 200 grader.
Stegen skal hvile i 10 minutter under stanniol, og så er stegen klar til
servering.
Glaseret løg
og champignon:
Sukker smeltes, og smør tilsættes, når sukkeret er karmeliseret,
tilsættes løg og champignon.
Husk at røre rundt under hele processen - cirka 15 minutter.
Sovs:
En melbolle tilsættes noget bouillon fra stegen, og den koges ned
til en tyk konsistens og smages til med salt og peber.