VANILJEKAGE

Vanilje kranse

 

ca. 35 stk.

  • ½ stk. polynesisk vaniljestang
  • 200 g. smør, saltet og stuetempereret
  • 180 g. sukker
  • 1 stk.  æg
  • 250 g. hvedemel
  • 75 g. mandler, blendede til "mel"


Vaniljestangen flækkes på den lange led og kornene skrabes ud med en lille kniv.
Mas vaniljekornene og lidt af sukkeret sammen med en paletkniv,
således at kornene skilles ad.
Vaniljesukker, sukker og det stuetempererede smør røres sammen.
Rør ægget med i og tilsæt slutteligt mandelmel og hvedemel.
Dejen kommes i en stofsprøjtepose med en stjerne tyl & sprøjtes
 straks ud i "kranse" på bagepapir - diameter ca. 5 cm. Bages ved 200 grader
til de er let gyldne - ca. 10 - 14 minutter.
Afkøles på bagerist og opbevares i tætsluttende dåse