Vanilje kranse
ca. 35 stk.
-
½ stk. polynesisk
vaniljestang
-
200 g. smør,
saltet og
stuetempereret
-
180 g. sukker
-
1 stk. æg
-
250 g. hvedemel
-
75 g. mandler,
blendede til "mel"
Vaniljestangen flækkes på
den lange led og kornene
skrabes ud med en lille
kniv.
Mas vaniljekornene og lidt
af sukkeret sammen med en
paletkniv,
således at kornene skilles
ad.
Vaniljesukker, sukker og det
stuetempererede smør røres
sammen.
Rør ægget med i og tilsæt
slutteligt mandelmel og
hvedemel.
Dejen kommes i en
stofsprøjtepose med en
stjerne tyl & sprøjtes
straks ud i "kranse" på bagepapir - diameter ca. 5 cm. Bages ved 200
grader
til de er let gyldne - ca.
10 - 14 minutter.
Afkøles på bagerist og
opbevares i tætsluttende
dåse