Rimbo boller

 Ca. 25 stk.
 
 
25 g. gær
2 dl. mælk
200 g. stuetempereret smør
1 spsk. sukker
ca. 6 dl. hvedemel
Fyld:
75 g. smør
2 spsk. sukker
2 tsk. vaniliesukker
Pensling:
æg
Pynt:
1 dl. flormelis
1 spsk. vand
 
 
 Smuldrgæren ud i skålen. Tilsæt mælken, og rør til gæren er opløst.
Tilsæt fedtstoffet i små klumper, sammen med sukker og mel. Ælt det hurtigt sammen.
 
Rul dejen ud til en firkant på
40 x 40 cm.
Skær dejen i firkanter på
8 x 8 cm.
Rør fyldet sammen. Læg lidt fyld på hvert dejstykke.
 
Buk hjørnerne op omkring fyldet.
 
Læg bollerne i små papirsforme, og stil dem på en bageplade.
 
Lad dem hæve tildækket i ca. 2 timer, ved stuetemperatur.
 
Pensl med sammen pisket æg.
 
Bages ved 250° i 5 - 8 min. midt i ovnen.
I varmluftovn 200° i ca. 8 min.
Tips:
Frys de færdige boller, men uden glasur - eller ubagte efter hævning.
Bages som normalt.