Marcipan stænger

 Dej:
1 dl. mælk
50 g. gær
100 g. blødt smør
1 æg
1 spsk. sukker
½ tsk. salt
300 g. mel (5 dl.)
 
Creme:
3 æggeblommer
3 spsk. sukker
1½ spsk. maizena mel
2 tsk. vanilje sukker
2¼ dl. mælk
200 g. revet marcipan
æggehvide til pensling 
perlesukker og hakkede mandler til pynt
 
 Lun mælken, rør gæren i, og tilsæt de øvrige ingridienser til dejen (gem lidt mel til bordet).
Lad det hæve ½ time.
Rør cremem i en gryde, og pisk under opvarmning.
Rul dejen ud til 2 stænger, og fordel creme, og marzipan langs midten.
Buk kanterne op om creme og marcipan, og tryk dem lidt.
Pensel dem, og pynt med perlesukker, og mandler.
 
Bages ved 225° i ca. 20 min.
 
I varmluftovn 200° i ca. 10 min.
 
Begge dele midt i ovnen