Dej:
1 dl. mælk
50 g. gær
100 g. blødt smør
1 æg
1 spsk. sukker
½ tsk. salt
300 g. mel (5 dl.)
Creme:
3 æggeblommer
3 spsk. sukker
1½ spsk. maizena mel
2 tsk. vanilje sukker
2¼ dl. mælk
200 g. revet marcipan
æggehvide til pensling
perlesukker og hakkede mandler til pynt
|
Lun mælken, rør gæren i, og tilsæt de øvrige
ingridienser til dejen (gem lidt mel til bordet).
Lad det hæve ½ time.
Rør cremem i en gryde, og pisk under opvarmning.
Rul dejen ud til 2 stænger, og fordel creme, og
marzipan langs midten.
Buk kanterne op om creme og marcipan, og tryk dem
lidt.
Pensel dem, og pynt med perlesukker, og mandler.
Bages ved 225° i ca. 20 min.
I varmluftovn 200° i ca. 10 min.
Begge dele midt i ovnen
|