Mandelgiffler

24 stk.
 
 
 
50 g. gær
2 dl. kold mælk
100 g. smeltet, afsvalet smør
½ dl. sukker
1 æg
ca. 8 dl. hvedemel
 
Fyld:
100 g. mandelmasse
 
Pensling:
1 æg
 
Pynt:
 
Mandelflager
 
 Smuldr gæren ud i skålen.
Opløs den i ½ dl. af mælken.
Tilsæt resten af mælken, sammen med fedstof, sukker og æg.
Rør til alt er blandet.
Rør det meste af melet i, til dejen er glat og let. Den skal slippe skålen.
Tag dejen op på et melet bord.
Ælt resten af melet i. Del dejen i 3 kugler. Rul hver del ud til en rund plade. del hver plade i 8 trekanter.
 
 
Riv mandelmassen groft, og fordel den på hvert stykke. Rul dem sammen til gifler, og læg dem med snippen nedad på en plade med bagepapir. Lad giflerne hæve tildækket i 30 min.
Pensl med sammenpisket æg, og drys rigeligt med mandelflager.
 
Bages ved 225° i 8 - 10 min. midt i ovnen.
 
I varmluftovn 200° 10 - 12 min.