Stegt tun med aubergine-tomatragoutr (4 personer)
Ingredienser
4 tunbøffer
1 stor aubergine
6 store tomater
1 tsk. raps- eller olivenolie
1 finthakket fed hvidløg
3 spsk. grofthakket persille eller frisk basilikum
salt og peber
Tilbehør: 1 kg kogte kartofler og godt brød.
Tilberedning:
Skær auberginen og tomaterne i store tern. Varm olien op i en gryde eller en
pande og brun under
omrøring aubergineterningerne. Når disse er brunede, vendes tomatterningerne i. Lad grøntsagerne
småsimre i et
par minutter og tilsæt så hvidløg og persille/basilikum. Smag til med salt og
peber.
Krydr. Tunbøfferne med salt og peber og steg dem 2-3 min. på hver side på en
pande uden fedtstof.
Tunfiskekød bliver nemt tørt, når det bliver stegt, så bøfferne må helst ikke blive alt for gennemstegte.
Server
tunbøfferne med aubergine-tomatblandingen, kogte kartofler og godt brød.
Hvis du vil tabe dig, kan du spise:
En fjerdedel fisk og grøntsager med 2-3 kartofler og et lille stykke brød
Energi pr. person: 2300 kJ (550 kcal)
fordelt på:
Protein 29 %
Kulhydrat 61%
Fedt 10 % (6 g).