Stegt tun med aubergine-tomatragoutr (4 personer)

 


 

Ingredienser
4 tunbøffer
1 stor aubergine
6 store tomater
1 tsk. raps- eller olivenolie
1 finthakket fed hvidløg
3 spsk. grofthakket persille eller frisk basilikum
salt og peber

Tilbehør: 1 kg kogte kartofler og godt brød.

Tilberedning:
Skær auberginen og tomaterne i store tern. Varm olien op i en gryde eller en pande og brun under

omrøring aubergineterningerne. Når disse er brunede, vendes tomatterningerne i. Lad grøntsagerne

småsimre i et par minutter og tilsæt så hvidløg og persille/basilikum. Smag til med salt og peber.
Krydr. Tunbøfferne med salt og peber og steg dem 2-3 min. på hver side på en pande uden fedtstof.

Tunfiskekød bliver nemt tørt, når det bliver stegt, så bøfferne må helst ikke blive alt for gennemstegte.

Server tunbøfferne med aubergine-tomatblandingen, kogte kartofler og godt brød.

Hvis du vil tabe dig, kan du spise:
En fjerdedel fisk og grøntsager med 2-3 kartofler og et lille stykke brød

Energi pr. person: 2300 kJ (550 kcal)
fordelt på:
Protein 29 %
Kulhydrat 61%
Fedt 10 % (6 g).