Fiskefrikadeller
500 g fiskefileter (torsk, gedde
kuller, rødspætte, skrubbe)
2 tsk salt,
80 g mel
hvid peber,
1 æg eller
2 æggehvider,
4 dl mælk, fløde
Del
fiskefileterne, bland dem med melet og kør dem igennem kødhakkeren 2 gange. Kom
den hakkede fisk i en skål, tilsæt salt og peber, rør det sammenpiskede æg eller
æggehvider i. Tilsæt mælken lidt af gangen under kraftig omrøring, sørg for at
mælk og fars har samme temperatur og at den tilsatte portion mælk røres helt ind
i farsen, før den næste tilsættes ellers kan den skille. Farsen skal være ret
fast, så måske skal ikke al mælken tilsættes, det afhænger også af hvilke fisk
man anvender. Brun fedtstoffet på en pande og form dem ligesom kødfrikadeller.
Steg dem ved svag varme
Hvis de steges ved for stærk varme vil de hurtig hæve og derpå let falde sammen.
Steg frikadellerne 5 - 6 min på hver side eller til de er gennemstegte.
Tips: Hvis man bruger købt fars, beregnes 750 g fars, som røres op 1 - 2 æg og
ca. 1 dl fløde
serveres med kogte kartofler og tomatsauce eller citronsauce.