Fiskefrikadeller

500 g fiskefileter (torsk, gedde
kuller, rødspætte, skrubbe)
2 tsk salt,
80 g mel
hvid peber,
1 æg eller
2 æggehvider,
4 dl mælk, fløde

Del fiskefileterne, bland dem med melet og kør dem igennem kødhakkeren 2 gange. Kom den hakkede fisk i en skål, tilsæt salt og peber, rør det sammenpiskede æg eller æggehvider i. Tilsæt mælken lidt af gangen under kraftig omrøring, sørg for at mælk og fars har samme temperatur og at den tilsatte portion mælk røres helt ind i farsen, før den næste tilsættes ellers kan den skille. Farsen skal være ret fast, så måske skal ikke al mælken tilsættes, det afhænger også af hvilke fisk man anvender. Brun fedtstoffet på en pande og form dem ligesom kødfrikadeller. Steg dem ved svag varme
Hvis de steges ved for stærk varme vil de hurtig hæve og derpå let falde sammen. Steg frikadellerne 5 - 6 min på hver side eller til de er gennemstegte.
Tips: Hvis man bruger købt fars, beregnes 750 g fars, som røres op 1 - 2 æg og ca. 1 dl fløde
serveres med kogte kartofler og tomatsauce eller citronsauce.