Dampede blåmuslinger
1250 gr. levnene
blåmuslinger
1 dl. balsamico eddike
2 stk. salatløg
2 stk. gulerødder i tykke skiver
salt
1 bundt persille
3 spsk. olivenolie
Personer: 6
Fremgangsmåde:
Skrub Muslingerne godt i rigeligt koldt vand de der ikke lukker sig, skal kasseres. Kom dem i en stor dyb pande eller gryde og hæld eddiken over. Pil løgene, skær dem i tynde både og bland dem i sammen med de skivede gulerødder. Damp muslingerne for kraftigt blus under låg i 25 min. Rør af og til. Skulle der efter 25 min. være muslinger, der ikke har åbnet sig, skal de kasseres da de så har været døde, inden de blev dampet. Tag muslingerne af blusset og fordel dem i 6 dybe tallerkner. Hak persillen og bland den med lidt salt og drys ligt på hver portion, hæld olivenolien på.
Tilbehør:
Frisk brød i stave.