Figensnaps Ficus carica

Når man færdes i byens rum, er der mange små og store ting, der kan fange ens opmærksomhed.
Forleden studerede jeg her  et menukort for en af de kendte (og dyre) spisesteder på tavlen ved indgangsdøren.

Med interesse læser jeg, at menukortet også tilbyder en figensnaps. Den variation har jeg ikke prøvet.
Jeg kender heller ikke en opskrift på fremstilling af figensnaps.

Da der netop nu her i efteråret er et synligt udbud af friske figne i diverse butikker
købte jeg impulsivt en bakke friske figner ved sidste besøg i det lokale supermarked

Ved valg af figner til kryddersnaps er det vigtigt at vælge figner,
som er fyldige og giver efter for et let tryk og undgå dem, som er hårde eller har ødelagt skind. 
Modne figner er bløde mørkegrønne eller blåviolette.
Frugtkødet er meget sødt, da det har et stort indhold af forskellige sukkerarter.
Vær også opmærksom på, at modne figner er let fordærvelige.
De skal derfor anvendes med det samme. Selv om man ikke har en opskrift parat, s
å kan man jo godt have en ide om, hvordan kryddersnapsen skal laves. Jeg forsøger mig frem med følgende:


 

Opskrift
Skyl fignerne og lad dem tørre
Del fignerne i 1/8-dele
Dæk materialet med vodka (40 0/00)
Trækketid: 2 til 3 måneder

Trækketiden afhænger fuldstændig af ens egen smagsløg.
Det er derfor nødvendigt, at følge udviklingen med udtagning af passende stikprøver i trækketiden.

Figensnapsen må være et godt bud på en kryddersnaps til juletidens osteborde.