Figensnaps Ficus carica
Når man færdes i byens rum, er
der mange små og store ting, der
kan fange ens opmærksomhed.
Forleden studerede jeg her et
menukort for en af de kendte (og
dyre) spisesteder på tavlen ved
indgangsdøren.
Med interesse læser jeg, at
menukortet også tilbyder en
figensnaps. Den variation har
jeg ikke prøvet.
Jeg kender
heller ikke en opskrift på
fremstilling af figensnaps.
Da der netop nu her i efteråret
er et synligt udbud af friske
figne i diverse butikker
købte
jeg impulsivt en bakke friske
figner ved sidste besøg i det
lokale supermarked
Ved valg af figner til
kryddersnaps er det vigtigt at
vælge figner,
som er fyldige og
giver efter for et let tryk og
undgå dem, som er hårde eller
har ødelagt skind.
Modne figner
er bløde mørkegrønne eller
blåviolette.
Frugtkødet er meget sødt, da det
har et stort indhold af
forskellige sukkerarter.
Vær
også opmærksom på, at modne
figner er let fordærvelige.
De
skal derfor anvendes med det samme.
Selv om man ikke har en opskrift parat, s
å kan man jo godt have en ide om, hvordan kryddersnapsen skal laves.
Jeg forsøger mig frem med
følgende: