Andesteg på grill - Andesteg på kuglegril

Antal personer: 4

Retten erDiverse Hovedretter

Kilde: Ikke anført

Oprindelsesland: Ukendt oprindelsesland

                                                                                                             
   
Ingredienser:
1 dansk and 2.5-3.5 kg    
Groft salt peber    
     
Evt. fyld:    
Halve grønne druer    
Smuttede mandler    
     
          Efter optøning tages indmaden ud. Anden efterses og skylles i koldt vand ind- og udvendig. Tørres med køkkenrulle.

Gnid anden ind og udvendig med salt og peber og fyld den eventuelt med de ovenfor nævnte ingredienser.

Luk med kødnåle. Buk vingespidserne om på ryggen og dæk dem af med staniol (lægges løs om).

Grillmåde - KUGLEGRILL. eller  Gas grill
Placer en foliebakke på bundristen og fordel det varme kul udenom. Placer anden på risten over foliebakken og læg låget på.

Efter 1 time tages stanniolen af vingespidserne.

Når anden har stegt den angivne periode, kontrolleres det, om anden er gennemstegt. Dette gøres bedst ved at stikke en gaffel i leddet mellem lår og bryst - kødsaften skal være klar.

Når anden er færdigstegt tages den af grillen og hviler ca. 5 minutter.

Parter anden og giv den evt. 3-5 min på grillen - med skindsiden nedad.

Serveringsforslag:
Nye kartofler med persilledrys, frisk salat og evt. grillede halve squash med akaciehonning, salt og peber.

Tips:

Stegetid:
20-25 min. pr. halve kilo