Ingredienser:
1 dansk and 2.5-3.5 kg |
|
|
Groft salt peber |
|
|
|
|
|
Evt. fyld: |
|
|
Halve grønne druer |
|
|
Smuttede mandler |
|
|
|
|
|
|
|
|
Efter optøning tages indmaden ud. Anden efterses
og skylles i koldt vand ind- og udvendig. Tørres med
køkkenrulle.
Gnid anden ind og udvendig med salt og peber og fyld den
eventuelt med de ovenfor nævnte ingredienser.
Luk med kødnåle. Buk vingespidserne om på ryggen og dæk dem af
med staniol (lægges løs om).
Grillmåde - KUGLEGRILL. eller Gas grill
Placer en foliebakke på bundristen og fordel det varme kul
udenom. Placer anden på risten over foliebakken og læg låget på.
Efter 1 time tages stanniolen af vingespidserne.
Når anden har stegt den angivne periode, kontrolleres det, om
anden er gennemstegt. Dette gøres bedst ved at stikke en gaffel
i leddet mellem lår og bryst - kødsaften skal være klar.
Når anden er færdigstegt tages den af grillen og hviler ca. 5
minutter.
Parter anden og giv den evt. 3-5 min på grillen - med skindsiden
nedad.
Serveringsforslag:
Nye kartofler med persilledrys, frisk salat og evt. grillede
halve squash med akaciehonning, salt og peber.
Tips:
Stegetid:
20-25 min. pr. halve kilo |