Ingredienser:

Du skal bruge følgende til opskrift på Andesteg.

1 and (ca. 2.800 g)
1½ tsk salt
2 store syrlige æbler
ca. 100 gram stenfri svesker

vingespidser, hals, kråse og hjerte
3/4 liter vand
1 kvist timian
1 løg
1 tsk salt
4 peberkorn

1-2 tsk maizena
salt, peber, evt. kulør



Fremgangsmåde for Andesteg:

Anden tørres ud - og indvendig.
De yderste vingespidser klippes af. Lidt af halsskindet klippes af, resten fæstnes med kødpinde på ryggen.
Vingerne fæstnes med kødpinde.
Anden gnides med salt og fyldes med æbler skåret i kvarte stykker, svesker og evt. leveren skåret i terninger.
Anden lukkes med kødpinde og lægges på rist over bradepanden med ryggen opad.
Steger ca. ½ time ved 160 grader.
Vingespidser, hals, kråse og hjerte koges ca. ½ time i vand tilsat timian, løg, salt og peberkorn, hvorefter suppen sies.
Anden vendes, og det afsmeltede fedt hældes fra.
Suppen hældes ved og anden videresteger ved 160 grader.

Skyen hældes fra og skummes for fedt.
Anden kan efterbrunes ca. 10 minutter ved 225 grader.
Skyen jævnes med maizena og smages til med salt og peber.